Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τα ανύπαρκτα «έργα» Μαυρομάτη και η επίθεση στη «Συμπολιτεία»

Ένα από τα θρυλικά "έργα" Μαυρομάτη: Ο δρόμος προς Πλαγιάρι
Από το Γραφείο Τύπου της "Συμπολιτείας Θερμαϊκού", εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση, από αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο υποψήφιος δήμαρχος κ.Ι.Μαυρομάτης:
Εγκαλεί ο πρώην δήμαρχος Μηχανιώνας κ.Μαυρομάτης  τη «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ότι τάχα τον….. αντιγράφει, στις προτάσεις για το οδικό δίκτυο. Oι παλαιότεροι έλεγαν απορία ψάλτου βηξ. Στην περίπτωση του κ.Μαυρομάτη, ισχύει κάτι παραπάνω, όπως το ψέμα και η διαστρέβλωση. Με περισσή έπαρση και αλαζονεία, που διακρίνει όλες του τις κινήσεις, προσπαθεί να πείσει όσους ακόμη τον ακολουθούν, ότι όλα βαίνουν καλώς στο δήμο. 

Τι ισχυρίζεται; Ότι οι δρόμοι μας δεν είναι άθλιοι. Ότι, αντίθετα με τα όσα λέει η Τροχαία, δεν σκοτώνεται κάθε τόσο κόσμος στο δρόμο-καρμανιόλα Μηχανιώνας-Θεσσαλονίκης. Ότι ο δρόμος Μηχανιώνα-Πλαγιάρι είναι περίπου… τέλειος. Ότι το εσωτερικό δίκτυο δρόμων ήταν άριστο, κι αυτοί χάλασαν μόνο τα τελευταία χρόνια και άλλα παρόμοια.
Δεν μας εκπλήσσει αυτή η μακροσκελής απάντηση της παράταξης Μαυρομάτη στις δηλώσεις του υποψηφίου δημάρχου μας Σπύρου Κουζινόπουλου για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Ο τόνος και η έκτασή της, αποκαλύπτουν την ταραχή που τους έχει καταλάβει από τη συνεχή ανοδική πορεία της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», από την αποδοχή που βρίσκει.
Προσπαθεί λοιπόν ο πρώην δήμαρχος να παρουσιάσει μια μαγική εικόνα και να αποσείσει τις τεράστιες προσωπικές του ευθύνες για την ολιγωρία που επέδειξε επί μία ολόκληρη οκταετία, με το να ανέχεται την απαράδεκτη κατάσταση του οδικού δικτύου για να μην έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αλλά και τη διοίκηση Ψωμιάδη-Τζιτζικωστα και τους περιφερειακούς νομαρχιακούς συμβούλους που τον στήριζαν. Επιχειρεί έτσι να πείσει ότι λίγο-πολύ, όλα βαίνουν καλώς στον δρόμο Θεσσαλονίκης- Νέας Μηχανιώνας  και ότι, βρε αδελφέ, υπάρχει ένα μικροπροβληματάκι στα σημεία «με έντονη υψομετρική διαφορά». Ενώ, κατά την άποψή του, το μόνο που λείπει είναι… «η ενιαία και σύγχρονη κατασκευή του οδοστρώματος». Με αυτά που επικαλείται, ομολογεί την συνευθύνη του.  
Φαίνεται ότι ο κ.Μαυρομάτης θα φοράει παραμορφωτικά γυαλιά όταν διέρχεται τις άκρως επικίνδυνες κλειστές στροφές από την Αγία Τριάδα μέχρι τη διασταύρωση Αγγελοχωρίου. Γιαυτό και δεν βλέπει τους οδηγούς που σταυροκοπιούνται όταν περνάνε από εκείνο το σημείο. Γιαυτό και δεν αντιλαμβάνεται τα τρακαρίσματα που σημειώνονται σε κάθε ψιλόβροχο ή κάθε μικρή χιονόπτωση. Κάνοντας να ακούγονται κενές περιεχομένου οι θριαμβολογίες του πρώην δημάρχου Μαυρομάτη ότι επί των ημερών του έγινε… . «εξομάλυνση των στροφών και φαρδύτερος ασφαλτοτάπητας». Τέτοια «εξομάλυνση» μόνο ο κ. Μαυρομάτης θα μπορούσε να την είχε δει.
Μάλλον τα ίδια παραμορφωτικά γυαλιά, χρησιμοποιεί όταν επιχειρεί να ωραιοποιήσει και τον επίσης άθλιο δρόμο Μηχανιώνας-Πλαγιαρίου, περιγράφοντας ως … «εποποιία» το γεγονός ότι έγινε «χωρίς απαλλοτριώσεις, πείθοντας όπου χρειαζόταν τους παρόδιους να παραχωρήσουν λωρίδες της γης τους». Και μας κάνει τη «χάρη» να συμφωνήσει μαζί μας ότι χρειάζεται διαπλάτυνση των επικίνδυνων στροφών, αμφισβητώντας όμως το «επικίνδυνο» που το θέτει σε εισαγωγικά.
Επαίρεται ο κ. Μαυρομάτης που επί των ημερών του ασφαλτοστρώθηκε όπως-όπως αυτός ο αγροτικός δρόμος, χωρίς να γίνει καμία εργασία βελτίωσης για να μην δοθούν χρήματα σε απαλλοτριώσεις. Δηλαδή, ομολογεί ότι συναίνεσε για την κατασκευή ενός έργου με απίστευτη προχειρότητα (εν όψει εκλογών σίγουρα). Μα αυτό ακριβώς καταγγείλαμε και ζητάμε να αλλάξει. Πρέπει να μπει τέρμα στην ανευθυνότητα και την προχειρότητα που κοστίζουν πολλαπλάσια σε χρήμα και πολλές φορές ιδιαίτερα ακριβά γιατί στοιχίζουν  ζωές, σε αντίθεση με τον πρώην δήμαρχο Μηχανιώνας, που έχει την προχειρότητα ως σημαία.
Για τη θαλάσσια συγκοινωνία, αλήθεια τι σύμπτωση, ακόμη μια φορά επαναλαμβάνει τα ίδια με τον κ. Τσαμασλη. Επαφές, συζητήσεις, εντάξεις, μελέτες. Τα ίδια όπως και πριν 12 χρόνια. Φτάνει πια, τέρμα οι κοροϊδίες και τα φτιασιδώματα. Έχουν τεράστιες ευθύνες και οι δύο. Είναι καιρός να τις αναλάβουν και να μην υπεκφεύγουν.
Δεν θα μπούμε στον πειρασμό να απαντήσουμε ένα προς ένα στους ισχυρισμούς του αμετροεπούς κ. Μαυρομάτη. Ο οποίος θεωρώντας ότι θα μας μειώσει, κατεβάζει κατά τη γνώριμή του μέθοδο το επίπεδο συζήτησης, γράφοντας ότι «θα πρέπει κάποιος να συμμετέχει στα κοινά από όποια θέση μπορεί και όχι να γνωρίζει τον δήμο του από την οθόνη του υπολογιστή».
Θέλουμε να πούμε στον κ. Μαυρομάτη, ότι τα στελέχη της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», γνώρισαν όλα αυτά τα χρόνια σπιθαμή προς σπιθαμή το δήμο Θερμαϊκού, πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες των κατοίκων του για καλύτερη ζωή. Αντί λοιπόν να μπαίνει στον κόπο να λοιδορεί τους αντιπάλους του, θα του συνιστούσαμε περισυλλογή και ψυχραιμία. Ίσως τον οδηγούσε αυτό στο ελάχιστο που έπρεπε να κάνει: Την ανάληψη των πολιτικών του ευθυνών για όσα έγιναν στο Δήμο Μηχανιώνας, όσο και για αυτά που δεν έγιναν. Δυστυχώς, οι «δράσεις» για τις οποίες κραυγάζει, δεν είναι αντιληπτές στο σύνολο των δημοτών και όχι μόνο σε αυτούς που κάθονται μπροστά στον υπολογιστή τους. Αντιθέτως, τις λακκούβες,  τις στροφές, τα μποτιλιαρίσματα, τα βιώνουν όλοι. Όσον αφορά εμάς, προτιμούμε να καθόμαστε όπως λέτε «στην οθόνη του υπολογιστή», από το να ξοδεύουμε τα χρήματα του δήμου σε έργα άχρηστα, φτιαγμένα στο γόνατο. Και την ίδια στιγμή, να κλείνουμε τα μάτια όχι μόνο σε σημαντικά προβλήματα, όπως αυτά του άθλιου οδικού δικτύου, αλλά και σε άλλα, σοβαρότερα γεγονότα,  που συμβαίνουν γύρο μας. Περί αυτών όμως, θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.


Υ.Γ.  Θα θέλαμε να πούμε στον κ.Μαυρομάτη, ότι μιλάει για «αντιγραφή», μόνο και μόνο για να βρει «πάτημα» και να μας καταγγείλει. Θέλουμε να τον ρωτήσουμε ευθέως: Συμφωνεί με το κείμενο θέσεων μας, ναι η όχι; Ας αποφασίσει, γιατί το μόνο που καταλάβαμε είναι η αγωνία και η βιασύνη του να χτυπήσει την ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.