Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Νέα πνοή στο Θερμαϊκό

του Παναγιώτη Γ. Κίρκου*
Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και προωθούμε τις θέσεις της “Συμπολιτείας Θερμαϊκού” προς τους δημότες του Δήμου μας, γίνεται ολοένα και περισσότερο ξεκάθαρο ότι στην κοινωνία μας υπάρχει ανάγκη για την ανάδειξη νέων φωνών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μάλιστα το ζήτημα αυτό ξεπερνά τα όρια της διαπίστωσης και γίνεται απαίτηση, λόγω των συνθηκών που επικρατούν σήμερα και ειδικότερα ανάμεσα στους νέους, όπου οι συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας είναι περισσότερο εμφανείς.
Η έλλειψη προοπτικής και η ανασφάλεια που κυριαρχεί στους νέους αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη απειλή, διότι οδηγεί στην περιθωριοποίηση του πιο δυναμικού μέρους της κοινωνίας. Συνακόλουθα, μέσα από την κατάσταση αυτή, η κοινωνία στερείται τη δημιουργικότητα των νέων σε επαγγελματικό, κοινωνικό και πολιτιστικό επίπεδο και κατά συνέπεια οδηγούμαστε στη στέρηση της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Παρόλα αυτά, είναι οι νέοι του τόπου μας, αυτοί που καλούνται σήμερα να λάβουν αποφάσεις για το αύριο. Είναι αυτοί που επωμίζονται το μεγαλύτερο βάρος και καλούνται να χτίσουν τη ζωή τους σε δυσμενείς συνθήκες.
Για τον λόγο αυτόν, ανάμεσα στις προτεραιότητες της “Συμπολιτείας” είναι και η στήριξη των νέων με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους και τη δημιουργία προοπτικής τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Είναι το “άνοιγμα” του Δήμου στις νέες ηλικίες με τη δυνατότητα προβολής θέσεων και προτάσεων σε επί μέρους ζητήματα. Είναι επίσης, η δυνατότητα της συμμετοχής σε συλλογικές δράσεις και συνδιαμόρφωσης των αποφάσεων σε θέματα της καθημερινότητας.
Πιστεύουμε ότι ο Δήμος οφείλει να στέκεται αρωγός, δίπλα στους νέους δημότες με στόχο την αναζωογόνηση των κυττάρων της τοπικής κοινωνίας. Έτσι, προτείνουμε τη στήριξη και ανάδειξη πρωτοβουλιών που προέρχονται από νέους ανθρώπους που όχι μόνο έχουν μεγαλώσει στο Θερμαϊκό, αλλά ακόμα περισσότερο έχουν επιλέξει να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν στον τόπο αυτόν. Με αυτόν τον τρόπο, υπάρχει η δυνατότητα προοπτικής για το Θερμαϊκό. Υπάρχει η ελπίδα να συμβάλουμε στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας και να αγωνιστούμε για την αξιοπρέπειά μας.
Κι αυτό αποτελεί στην ουσία το ζήτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε στις εκλογές της 18ης Μαΐου. Αν θα αφήσουμε, δηλαδή, να χαθεί η ευκαιρία να αλλάξουμε με τη συμμετοχή μας το Δήμο ή αν θα δώσουμε τη νέα πνοή που χρειαζόμαστε όλοι για να προχωρήσουμε προς τα εμπρός.

* Ο Παναγιώτης Γ. Κίρκος είναι δικηγόρος – Μέλος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.