Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Τα «περήφανα γηρατειά» των Ι.Μαυρομάτη και Γ.Παπανδρέου

Στην ανακοίνωση του συνδυασμού του, για τη διανομή τροφίμων από τα εκλογικά του κέντρα, ο κ.Μαυρομάτης πομπωδώς διακηρύσσει ότι… «στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας η κοινωνική πολιτική βρίσκεται στην πρώτη θέση, αφού πεποίθησή μας είναι ότι η πολιτική έχει αξία, όταν έχει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο». Τι μας θύμησε αυτό; Ότι τα ίδια ακριβώς έλεγε πριν πέντε χρόνια, όταν περιχαρής συνόδευε τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, στην επίσκεψη που είχε πραγματοποιήσει στο ΚΑΠΗ της Ν.Μηχανιώνας. Και όπου και οι δύο μαζί χτυπούσαν στην πλάτη τους συγκεντρωμένους γέροντες, τους αποκαλούσαν «περήφανα γηρατειά» και υπόσχονταν «καλύτερες μέρες» και γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις.

Δεν χρειάζεται να θυμήσουμε τι επακολούθησε μόλις ο κ.Γ.Παπανδρέου εκλέχθηκε πρωθυπουργός και την περικοπή κατά 60% και πλέον των συντάξεων.     
Ήταν στις 22 Απριλίου 2009, όταν ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετά από πρόσκληση του τότε δημάρχου Μηχανιώνας Γιάννη Μαυρομάτη, έφτασε για επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας της Νέας Μηχανιώνας. Και μετά την περιοδεία του εκεί, συνοδευόμενος από τον τότε δήμαρχο Μηχανιώνας, τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Γερανίδη και τον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β΄  κ. Π.Κουκουλεκίδη, πήγε και στο ΚΑΠΗ της Ν.Μηχανιώνας.
Η αίθουσα του ΚΑΠΗ, ήταν ασφυκτικά γεμάτη από δεκάδες συνταξιούχος, προς τους οποίους απευθυνόμενος ο μετέπειτα πρωθυπουργός, είχε σκορπίσει απλόχερα υποσχέσεις για «… ένα αποτελεσματικό δίχτυ ασφάλειας που εγγυάται ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους, το οποίο συνδυάζει τόσο τις σύγχρονες και ποιοτικές υπηρεσίες για την υποστήριξη των μεσαίων και ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων όσο και την στοχευμένη εισοδηματική ενίσχυση αυτών που πραγματικά έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες».
Έξι ακριβώς μήνες από εκείνο το πέρασμά του από τη Νέα Μηχανιώνα, ο Γιώργος Παπανδρέου, χρησιμοποιώντας το παραπλανητικό λαϊκιστικό σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», εκλέχθηκε ως ο 11ος πρωθυπουργός της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας, στις 6 Οκτωβρίου 2009, για να ακολουθήσει η γνωστή λαίλαπα των μνημονίων, της τρόϊκας, της εξοντωτικής λιτότητας, της φτωχοποίησης της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και της άγριας περικοπής μισθών και συντάξεων.
Σήμερα, ο φίλος του Γιώργου Παπανδρέου στη Νέα Μηχανιώνα, αν και άλλαξε τροπάριο, εντάσσοντας στο ψηφοδέλτιό του σκληρά στελέχη της συντηρητικής παράταξης, στο όνομα του ότι θα…. «σώσει τη Δημοκρατία και το δήμο από τη δεξιά», αντιγράφει τα συνθήματα του αρχηγού του. Και παραφράζοντας το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν», διαλαλεί ότι «τρόφιμα υπάρχουν», προς άγραν ψηφοφόρων. Άξιος ο μισθός του!!
Περισσότερα για εκείνη την επίσκεψη και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, θα βρείτε στον… πρόγονο του «Φάρου του Θερμαϊκού», το μπλογκ «Μηχανιώτικα Νέα» που αρχικά είχαμε δημιουργήσει πριν το «Φάρο του Θερμαϊκού». http://mixaniwna.blogspot.gr/2011/06/25.html

1 σχόλιο:

  1. Παπαδόπουλος Γεώργιος2 Μαΐου 2014 στις 11:55 μ.μ.

    Ούτε τσίπα δεν έχει το ψέμα πάει κόρκομπο.
    Όλοι παλεύουν να γίνουν δημοτικοί υπάλληλοι την Παρθένα την κάνανε ιδιωτική άντε αυτό ήταν τυπογραφικό λάθος δεν βαριέσαι.
    Το άλλο που από αστυνομικό τον άνθρωπο τον έκαναν ιδιωτικό υπάλληλο άντε και αυτό και αυτό λάθος για άλλη αιτία.
    Αλλά η γελοιότητα ξεπέρασε τα όρια ούτε να το γράψω δεν μπορώ ο Καραδεξιός Ζαβέρκος (προβεβλημένο στέλεχος της Β’ Θεσσαλόνικης της ΝΔ, στο «δημοκρατικό» ψηφοδέλτιο αυτό δεν το αναφέρουν ντροπή πράγμα, έχω λύσει στα γέλια). Τον βαφτίσανε πολιτικό μηχανικό λέει, αυτός θα χτίσει την Αλέξαντερλαντ. Μπερδεύτηκα αυτό το είπε ο μάγος κάτι θα βρεί να χτίσει και αυτό το κομματόσκυλο.
    Δηλαδή φαντάσου αν ψεύδεται στο βιογραφικό των υποψηφίων του τι κάνει στα υπόλοιπα θέματα!
    Απορώ αυτοί που μπήκανε στο ψηφοδέλτιο του πώς νοιώθουν με όλα αυτά τα ψέματα.
    Ζήτω ο Ασπρομάτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.