Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Απεργία διαρκείας στις λαϊκές αγορές

Xωρίς λαϊκές αγορές από αύριο, καθώς οι παραγωγοί προχωρούν σε απεργία διαρκείας. Οι επαγγελματίες αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που φέρνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών, το επίμαχο νομοσχέδιο κατατέθηκε προς ψήφιση χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος, εξυπηρετεί στο έπακρο τα μεγάλα συμφέροντα και απειλεί με διάλυση 50.000 οικογένειες και τις λαϊκές αγορές.
«Τη Δευτέρα να μην υπάρξει ούτε ένα πάγκος ανοιχτός στις λαϊκές αγορές», σημειώνει από την πλευρά της η Ομοσπονδία.
Μερικές από τις διατάξεις, όπως γράφει η Ναυτεμπορική, στις οποίες αντιτίθενται έντονα οι παραγωγοί και πωλητές είναι οι εξής:
*Οι θέσεις των πωλητών των λαϊκών αγορών θα καθορίζονται με δημόσια κλήρωση.
*Προβλέπεται σαφής χωροταξικός διαχωρισμός μεταξύ των παραγωγών και των εμπόρων και διαμορφώνονται πλέον δύο ξεχωριστά τμήματα στις λαϊκές αγορές.
*Αυστηροποιούνται οι κυρώσεις σε όλες τις κατηγορίες των παραπτωμάτων και προβλέπονται ποινικές κυρώσεις. Για παράδειγμα προβλέπεται τρίμηνη φυλάκιση για διάθεση μη ασφαλών τροφίμων. Επίσης τρίμηνη φυλάκιση για απασχόληση μη ασφαλισμένου εργαζομένου και φυλάκιση ενός έτους για πώληση χωρίς άδεια.
*Με απόφαση του κάθε δήμου θα καθορίζεται ο ανώτατος αριθμός θέσεων στις λαϊκές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.