Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Σπ.Κουζινόπουλος: «Να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα τον ήλιο στο Θερμαϊκό»

Mε την ευκαιρία της επίσημης έναρξης, από τη Μεγάλη Παρασκευή, της προεκλογικής περιόδου, ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος απηύθυνε στους συνδημότες του το ακόλουθο μήνυμα:
Βαδίζουμε προς την τελική ευθεία με δύναμη, με αποφασιστικότητα, με πίστη στην τελική νίκη. Έχοντας τη βεβαιότητα ότι οι πολίτες του Θερμαϊκού, αναγνωρίζοντας το ηθικό πλεονέκτημα που διαθέτει ο συνδυασμός μας «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», θα μας επιλέξουν στις εκλογές της 18ης Μαίου.

Ώστε να σταματήσει επιτέλους η συνεχιζόμενη υποβάθμιση της περιοχής μας. Να μπουν στο περιθώριο το παλιό, το φθαρμένο και το αποτυχημένο που ευθύνονται για το σημερινό χάλι του δήμου μας. Να αναδειχτούν νέες άφθαρτες δυνάμεις, ώστε να πνεύσει επιτέλους ένας άνεμος προόδου και δημιουργίας.
Νοιώθουμε ντροπή, βλέποντας τις εικόνες εγκατάλειψης και καταστροφής να επικρατούν στο δήμο μας. Τα σκουπίδια στους δρόμους να σχηματίζουν βουνά. Τα πεζοδρόμια να είναι ανύπαρκτα. Το οδικό δίκτυο να βρίσκεται στο μαύρο του το χάλι. Τα σχολεία να παρατημένα.
Η περιοχή του δήμου Θερμαϊκού, από εκεί που θα μπορούσε να μετατραπεί σε επίγειο παράδεισο, με τη σωστή αξιοποίηση των τουριστικών της πλεονεκτημάτων και τον πλούτο της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας της, έχει εγκαταληφθεί εξ αιτίας της αδιαφορίας δημοτικών και περιφερειακών  αρχόντων. Το Διεθνές Πανεπιστήμιο, που με προεκλογικές τυμπανοκρουσίες είχε ανακοινωθεί η εγκατάστασή του στη Νέα Μηχανιώνα, χάθηκε οριστικά για το δήμο Θερμαϊκού. Η εγκατάσταση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην Περαία, βάλτωσε επίσης. Η δημοτική περιουσία, καταστρέφεται ή λεηλατείται, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να αρπάξει τις εκπληκτικές εκτάσεις των κάμπινγκ Αγίας Τριάδας και Επανομής.
Η παράταξή μας «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» θεωρεί ότι με την αξιοποίηση των μοναδικών φυσικών πόρων που διαθέτει ο δήμος Θερμαϊκού και την εφαρμογή σχεδίων τοπικής ανάπτυξης με προτεραιότητα το κοινωνικό όφελος, τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής και της αλιείας, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας που έχει μεταβληθεί σε εφιάλτη για τους νέους μας.
Ως νέα δημοτική αρχή, θα σταθούμε δίπλα στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την κρίση, λαμβάνοντας μέτρα ανακούφισης των συνδημοτών μας, όπως απαλλαγή από δημοτικά τέλη, περαιτέρω ανάπτυξη κοινωνικών παντοπωλείων, ιατρείων και φαρμακείων, απαλλαγή από τροφεία παιδικών σταθμών, δημοτικά φροντιστήρια, πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κ.α.
Για να τα πετύχουμε όλα αυτά, θα χρειαστεί να έχουμε μια διοίκηση με αποφασιστικότητα και τσαγανό. Μία δημοτική αρχή που δεν θα σκύβει συνεχώς το κεφάλι, ούτε θα είναι εξαρτημένη από κομματικές ή άλλες δεσμεύσεις. Μια διοίκηση η οποία όπου χρειαστεί, θα χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι, θα συγκρουστεί με άδικες αποφάσεις και λογικές που πλήττουν τους δημότες μας. Ένας δήμαρχος που γνώμονα πάντα θα έχει την αλληλεγγύη προς τους δημότες, ιδιαίτερα αυτούς που πλήττονται άμεσα από τις συνέπειες της κρίσης.
Στις προσπάθειές μας για τη σωστή και νοικοκυρεμένη άσκηση της δημοτικής εξουσίας, βοηθάει ουσιαστικά το δυναμικό επιτελείο που στελεχώνει την παράταξή μας. Με κορυφαία αυτοδιοικητικά στελέχη αφενός, στελέχη με ήθος και έργο, αλλά και έμπειρο επιστημονικό δυναμικό αφετέρου. Και κυρίως, τη συμμετοχή πολλών νέων ανθρώπων της περιοχής, που και όρεξη έχουν και αποφασιστικότητα να σηκώσουμε λίγο ψηλότερα τον ήλιο στο Θερμαϊκό, να κάνει ο τόπος μας βήματα προόδου και δημιουργίας, να ανασάνουν επιτέλους οι συμπολίτες μας. Για να αποτελέσει ο δήμος Θερμαϊκού το καταφύγιο, το σπίτι, το αποκούμπι όλων των δημοτών μας. Για το καλύτερο αύριο που ονειρευόμαστε και αξίζουμε.
Σπύρος Κουζινόπουλος


1 σχόλιο:

  1. Καλόν αγώνα και καλή επιτυχία συνάδελφε, για το καλό των συνδημοτών σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.