Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Εφιαλτική νύχτα για τους κατοίκους Μηχανιώνας και Κερασιάς

Τα αποκαϊδια από τη φωτιά και οι οσμές δεν τους άφησαν σε ησυχία
Εφιαλτική νύχτα, έζησαν οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας και της Κερασιάς εξ αιτίας των συνεπειών  της μεγάλης πυρκαγιάς, που είχε εκδηλωθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στον «προσωρινό» Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Θερμαϊκού, στη Ν.Μηχανιώνας, που μετατράπηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή σε παράνομο σκουπιδότοπο.

Δεκάδες κάτοικοι, τηλεφωνούσαν από το πρωί της Παρασκευής στους δημοτικούς συμβούλους, περιγράφοντας τις επιπτώσεις που υπήρξαν, καθώς το αεράκι που φυσούσε, μετέφερε τα αποκαϊδια αλλά και τις οσμές από τα καμένα αντικείμενα στα σπίτια τους, στα δωμάτιά τους, στα κρεβατάκια των μικρών παιδιών και των γερόντων, πολλοί από τους οποίους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.
«Είχαμε πνιγεί, δεν μπορούσαμε όλη νύχτα να αναπνεύσουμε», έλεγε ο ένας. «Αναγκασθήκαμε να κλείσουμε ερμητικά τα παράθυρα καθώς η μπόχα και η βρώμα που ερχότανε από τα καμένα του σκουπιδότοπου μας είχε μπουκώσει», πρόσθετε ο άλλος.  Ενώ ένας τρίτος Μηχανιώτης μας εκμυστηρεύθηκε ότι μη μπορώντας να αναπνεύσει στο σπίτι του, έβαλε τα παιδιά στο αυτοκίνητο και διανυχτέρευσαν στην περιοχή του Ποταμού Επανομής.
Σημειώνεται ότι από την καύση των πλαστικών και των χρωμάτων που υπήρχαν πεταμένα στον παράνομο σκουπιδότοπο του ΣΜΑ Μηχανιώνας, απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα  τεράστοι όγκοι διοξινών και φουρανίων που είναι άκρως επικίνδυνοι για την υγεία των ανθρώπων, μέχρι και καρκινογόνοι.
Όπως αναφέραμε στα χτεσινά απανωτά ρεπορτάζ του «Φάρου του Θερμαϊκού» για την πυρκαγιά: «Τα πλαστικά που καίγονταν, είχαν δημιουργήσει μία εφιαλτική ατμόσφαιρα, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν φορώντας προστατευτικές μάσκες, ενώ το πυκνό μαύρο σύννεφο που ξεπηδούσε, έφτανε μέχρι τον ουρανό, σκεπάζοντάς τον.

Αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, διαμαρτυρήθηκαν ότι αντιμετώπισαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από το τοξικό νέφος εξ αιτίας των καμένων πλαστικών,  που επί ώρες παρέμενε στον ουρανό της Νέας Μηχανιώνας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.