Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Δεν εκλέχθηκε "Συμπαραστάτης" στην Περιφέρεια

Άκαρπη, ήταν η ψηφοφορία για την εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, καθώς κανένας από τους υποψήφιους δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων. Έτσι αυτή θα επαναληφθεί.

Υποψήφιοι ήταν ο δικηγόρος Γεώργιος Μάντζος, ο επιχειρηματίας Κλεόβουλος Θεοτόκης, β' αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και ο δημοσιογράφος Μιχάλης Τρεμόπουλος, ο οποίος πριν υποβάλει υποψηφιότητα για τη θέση του συμπαραστάτη υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του περιφερειακού συμβούλου αλλά και από τους Οικολόγους Πράσινους, των οποίων υπήρξε ιδρυτικό μέλος.
Για την εκλογή συμπαραστάτη απαιτούνταν τα 2/3 των ψήφων των μελών του περιφερειακού συμβουλίου, δηλαδή 48 ψήφοι σε σύνολο 71 μελών. Τελικά σε σύνολο 61 ψηφοδελτίων, ο Κλεόβουλος Θεοτόκης έλαβε 33 ψήφους, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος 12, ο Γιώργος Μάντζος 4 ενώ υπήρξαν επίσης, 9 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα. Η παράταξη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" απείχε από την ψηφοφορία.

Υελικά, μετά από πρόταση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, Αντώνη Γυφτόπουλου, η λήψη απόφασης αναβλήθηκε και η ψηφοφορία θα επαναληφθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.