Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Αποχώρησε η «Συμπολιτεία» από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. - Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά της διοίκησης Μαυρομάτη

Αποχώρησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» από την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιδημοκρατική και εριστική συμπεριφορά του δημάρχου κ.Μαυρομάτη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, οι οποίοι προσπαθούσαν για μία ακόμη φορά να φιμώσουν τη φωνή της ελάσσονος αντιπολίτευσης και να εμποδίσουν τις σοβαρές καταγγελίες που διατύπωναν εις βάρος της δημοτικής αρχής.

Το αποκορύφωμα ήταν όταν ο δήμαρχος Θερμαϊκού άρχισε να αποκαλεί … «τραμπούκο» τον επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρο Κουζινόπουλο, όταν αυτός προσπαθούσε να απαντήσει σε ανυπόστατες και προσβλητικές κατηγορίες που νωρίτερα είχε διατυπώσει ο δήμαρχος. Ο οποίος, για να αντικρούσει το σφυροκόπημα της «Συμπολιτείας», άρχισε να παρερμηνεύει  και να διαστρέφει ηθελημένα γεγονότα, ακόμη και με προβοκατόρικο τρόπο.
Ο εκνευρισμός του δημάρχου κ.Μαυρομάτη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ήταν έκδηλος ακόμη από την αρχή της συνεδρίασης καθώς:
1.    Έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, που επιδόθηκε στους τρεις δημοτικούς συμβούλους της «Συμπολιτείας», τους δικαίωνε πλήρως για την ενέργειά τους να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους τον περασμένο Απρίλιο από τα όργανα στα οποία μετείχαν, διαμαρτυρόμενοι για τη φίμωσή τους στο δημοτικό συμβούλιο
2.    Ερώτηση που διατύπωσε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» για το αν προτίθεται η διοίκηση του Δήμου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία για τις τεράστιες ευθύνες που προκύπτουν σχετικά με την πυρκαγιά στον ΣΜΑ Μηχανιώνας και το καρκινογόνο νέφος που επί 4 ημέρες είχε εγκατασταθεί πάνω από τη Νέα Μηχανιώνα. Την ερώτηση προσπάθησε να την αποφύγει ο δήμαρχος με τη γνώριμη τακτική του αποπροσανατολισμού και της αλλαγής θέματος. Όπως σημείωσε ο Σπ.Κουζινόπουλος αν δεν καταθέσει μήνυση για το θέμα αυτό η δημοτική αρχή τις επόμενες ημέρες, τότε θα το κάνει η «Συμπολιτεία».
3.    «Πυρ ομαδόν», δέχτηκε ο κ.Μαυρομάτης από όλες τις παρατάξεις της για την προπαγανδιστική εφημερίδα που εξέδιδε με λεφτά των δημοτών για να προπαγανδίζει το ανύπαρκτο έργο του. Μία απόφαση, που ανατράπηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης ως μη σύννομη, κι έκανε τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Τσαμασλή να προειδοποιήσει τον δήμαρχο ότι με τις συνεχείς επιστροφές των αποφάσεων, βάζει σε μεγάλο κίνδυνο τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας. Για το θέμα της εφημερίδας ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» κάλεσε τον δήμαρχο να δικαιολογήσει γιατί επί έξι μήνες δεν δίνει απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει από 28-1-2016 σχετικά με το κόστος έκδοσης του εντύπου, το ύψος των διαφημιστικών καταχωρήσεων και κυρίως αν εισπράχθηκε ΦΠΑ και αν αυτό αποδόθηκε στις φορολογικές αρχές.
4.    Άλλη «ενοχλητική» ερώτηση για τον δήμαρχο, ήταν αναφορικά με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και την αδράνεια της διοίκησης του Δήμου να προχωρήσει το ζήτημα της απομάκρυνσης των κεραιών μακριά από κατοικημένες περιοχές. Η ερώτηση αυτή είχε κατατεθεί εγγράφως στις 14 Ιουλίου και ο κ.Μαυρομάτης για να δικαιολογηθεί, είπε ότι μόλις χτες, δηλαδή 12 ημέρες μετά την κατάθεση της ερώτησης, έδωσε εντολή στη νομική υπηρεσία να καταθέσει αγωγή κατά των εταιριών κινητής τηλεφωνίας που αρνούνται να συμμορφωθούν.
5.    Έντονες επικρίσεις, είχε δεχτεί ο κ.Μαυρομάτης νωρίτερα από όλες τις δημοτικές παρατάξεις για τα βουνά των σκουπιδιών, κυρίως των ογκωδών αντικειμένων, που παραμένουν δίπλα στους δρόμους, αλλά και το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από τις λακκούβες στους δρόμους που καταστρέφουν τα αυτοκίνητα και απειλούν τη σωματική ακεραιότητα των πεζών. «Καταντήσαμε να είμαστε μία απέραντη λακουβούπολη», είπε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού, ανέφερε ότι για το 2016 θα διατεθούν 700.000 ευρώ «αλλά τα έργα δεν ξεκίνησαν ακόμη».
6.    Κοντά σε όλα αυτά, κυκλοφορούσε έντονα στους διαδρόμους του δημοτικού συμβουλίου η πληροφορία για παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Χατζηϊωαννίδη μετά από διένεξή του με τον δήμαρχο
Μετά από αυτή την βροχή των επικρίσεων και των αναπάντητων ερωτημάτων, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ.Μαυρομάτη αμυνόμενος, επιδόθηκε σε προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής της «Συμπολιτείας», λέγοντας ότι τώρα ενδιαφέρθηκε για τον σκουπιδότοπο του ΣΜΑ και δεν έλεγε τίποτα για το θέμα αυτό επί προηγούμενης δημοτικής αρχής. Στο σημείο αυτό ο Σπ.Κουζινόπουλος κάλεσε τον δήμαρχο να θυμηθεί ποιος ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Θερμαϊκού το 2012, όταν είχε εκδηλωθεί και πάλι μεγάλη πυρκαγιά στον ΣΜΑ Μηχανιώνας και ποιος χρησιμοποιούσε στοιχεία από τον «Φάρο του Θερμαϊκού» για να επιτίθεται για το θέμα αυτό κατά του τότε δημάρχου κ.Αλεξανδρή.
Άλλη μία αθλιότητα στην οποία κατέφυγε ο δήμαρχος, ήταν όταν με προβοκατόρικο τρόπο, κατά την προσφιλή του μεθοδολογία, άρχισε να διατυπώνει βρώμικους υπαινιγμούς. Και πιο συγκεκριμένα, ότι επειδή μία προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση υπογράφονταν μόνο από τον κ.Κουζινόπουλο, άρα αυτό σήμαινε… «διάσταση απόψεων» με τους άλλους δύο συμβούλους της «Συμπολιτείας». Για να εισπράξει πληρωμένη την απάντηση από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης που κάλεσε τον δήμαρχο Θερμαϊκού να αναζητήσει αλλού τις διαστάσεις απόψεων και συγκεκριμένα «στην παράταξη εκείνη που διαρκώς παραιτούνται δημοτικοί σύμβουλοι και στελέχη της από επιτροπές στις οποίες μετέχουν και οι οπαδοί της φυλλορροούν, γεγονός που προκαλεί πονοκέφαλο».
Η παρατήρηση αυτή, εκνεύρισε τον κ.Μαυρομάτη και σιγοντάροντας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, άρχισε να τον παρεμποδίζει στη διατύπωση των απόψεών του και να του κλείνει προκλητικά το μικρόφωνο με το αιτιολογικό ότι η απάντηση Κουζινόπουλου δεν ήταν…. επί προσωπικού.
Ανάλογη συμπεριφορά επιδείχθηκε και προς τον δημοτικό σύμβουλο της «Συμπολιτείας», Γιάννη Τσακμάκα, όταν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί για την προσπάθεια φίμωσης του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης. Την παρέμβαση Τσακμάκα τη θεώρησε ως.. «αγένεια» ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Και όταν ο δημοτικός σύμβουλος του επέστρεψε τον χαρακτηρισμό, λέγοντάς του ότι είναι αγενής η δική του στάση απέναντι στον επικεφαλής της «Συμπολιτείας», τότε ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης ανακάλυψε… «εξύβριση»(!!) εκ μέρους του κ.Τσακμάκα, καλώντας τον Σπ.Κουζινόπουλο, με ύφος ιεροεξεταστή του Μεσαίωνα, να αποδοκιμάσει τη στάση του δημοτικού συμβούλου και να ζητήσει συγνώμη !!.

Η προκλητική αυτή συμπεριφορά οδήγησε τους δημοτικούς συμβούλους της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» να αποχωρήσουν από την αίθουσα διαμαρτυρόμενοι για το νέο αντιδημοκρατικό ρεσιτάλ της δημοτικής αρχής και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, ο οποίος για μία ακόμη φορά απέδειξε με τη στάση του ότι εκπροσωπεί μόνο την παράταξη της πλειοψηφίας και όχι όλο το δημοτικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.