Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη τα «Μηχανιώτικα 2016»

Αρχίζουν σήμερα Πέμπτη τα φετινά «Μηχανιώτικων 2016», με ένα πλούσιο πρόγραμμα, στο οποίο εντάσσεται και η γιορτή σαρδέλας. ΟΙ εκδηλώσεις, που θα διαρκέσουν  από τις 21 έως τις 24 Ιουλίου ανοίγουν σήμερα με θεατρική παράσταση. 

Η αυλαία των εκδηλώσεων ανοίγει σήμερα  Πέμπτη στο αμφιθέατρο των Πεύκων με τη θεατρική παράσταση «Άδεια Πιάτα». Υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Κέντρου Πολιτισμού της ΠΚΜ , η θεατρική ομάδα Άρατος θα παρουσιάσει το νέο έργο του Βασίλη Τσικάρα, με τον ομώνυμο τίτλο «Τα άδεια πιάτα», μια σύγχρονη, επίκαιρη κωμωδία που εξελίσσεται στην Ελλάδα των μνημονίων και της κρίσης.
Η επόμενη μέρα, Παρασκευή 22 Ιουλίου είναι αφιερωμένη στη ροκ μουσική, αλλά και σε έντεχνες αναζητήσεις της ελληνικής μουσικής. Μια μεγάλη μουσική συναυλία , μετά τις 9.30 μ.μ. δίπλα στο λιμάνι. Από νωρίς στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν παράλληλες δράσεις για παιδιά με facepainting, ξυλοπόδαρους, κλόουν  και γιγάντιες σαπουνόφουσκες  από την ομάδα «Πολυθέαμα».
Το Σάββατο 23/07/16, στο χώρο του λιμανιού (9.30 μ.μ.)θα πραγματοποιηθεί η γιορτή της σαρδέλας. Κατά τη διάρκεια της θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες ψητή σαρδέλα και άλλα εδέσματα. Θ’ ακολουθήσει Λαϊκή και Ρεμπέτικη βραδιά από μουσικό σχήμα της περιοχής. 

Γλέντι μέχρι πρωίας, προβλέπεται και την τελευταία μέρα των εκδηλώσεων (Κυριακή 24/07716) με τον Κρητικό καλλιτέχνη, Νίκο Ζωιδάκη. (9.30 μ.μ. λιμάνι).Οι οργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα διάρκεια τριών ωρών με μουσικές από την Κρήτη αλλά  και όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, ο Ν. Ζωϊδάκης θα ερμηνεύσει δικά του τραγούδια, μαντινάδες, παραδοσιακά της Κρήτης, αλλά και τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, όπως του Στ. Ξαρχάκου, του Λ.Κόκκοτου και του Γ. Μαρκόπουλου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά είναι το εξής:

-Πέμπτη 21/07 - θεατρική παράσταση «Άδεια Πιάτα», 9.30μ.μ.
Προσφορά του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Ανοικτό αμφιθέατρο πεύκων Ν. Μηχανιώνας
-Παρασκευή 22/07 - «Μουσικό Πλήρωμα», 9.30 μ.μ.
Ροκ και έντεχνες αναζητήσεις, Λιμάνι Ν.Μηχανιώνας
-Παρασκευή 22/07 – «Καλοκαιρινό Παιδικό Πάρτι!», 8μ.μ.
Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ν. Μηχανιώνας
-Σάββατο 23/07 – «Τετράφωνο» , 9.30μ.μ.
Λαϊκή ρεμπέτικη βραδιά, Λιμάνι Ν.Μηχανιώνας
-Κυριακή 24/07 - Συναυλία με τον Νίκο Ζωιδάκη, 9.30μ.μ.
Γλέντι μέχρι πρωίας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.