Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Προσλήψεις 23.000 ανέργων με το νέο πρόγραμμα voucher

Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί, το νέο πρόγραμμα voucher με το οποίο θα δoθεί  η δυνατότητα σε 23.000 άνεργους ηλικίας από 29 έως 64 ετών, να μετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα, που θα περιλαμβάνουν: απασχόληση 6 μηνών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, θεωρητική κατάρτιση, πιστοποίηση σε κλάδους αιχμής, υπηρεσίες επαγγελματικής συμβουλευτικής και καθοδήγησης, με συνολικό επίδομα 5.500 €.

Το νέο πρόγραμμα αφορά 10 κλάδους της ελληνικής οικονομίας, όπως το εμπόριο, τα τεχνικά έργα υποδομής, ο τουρισμός, η πληροφορική και η διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων, καθώς και 44 ειδικότητες και όχι τρεις που προβλεπόταν αρχικώς.
Με τον νέο σχεδιασμό, οι άνεργοι θα λαμβάνουν, ανά ειδικότητα, πιστοποίηση γνώσεων και προσόντων που για πρώτη φορά θα βασίζεται σε ένα ενιαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενίσχυσης δεξιοτήτων και συμβουλευτικής, το οποίο είναι υποχρεωμένα να εφαρμόζουν τα ΚΕΚ. Στο νέο πρόγραμμα που συγχρηματοδοτείται από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, το 80% των 112 εκατ. ευρώ κατευθύνεται στην ενίσχυση των ανέργων και μόλις το 20% στους φορείς κατάρτισης (έναντι 25% – 75% του παλαιού).

Προσλήψεις νοσηλευτών στο Δήμο Καλαμαριάς
Προσλήψεις νοσηλευτών θα γίνουν στο δήμο Καλαμαριάς. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε η πρόσληψη δύο ΤΕ Νοσηλευτών/τριών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Οι υποψήφιοι δεν πρέπει να έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Ν.3584/07 (Κώδικας Δημοτ. & Κοινοτ. υπαλλήλων), να είναι υγιείς και αρτιμελείς και να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλλουν έντυπη αίτηση μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Γραφείο Ανθρωπίνου Δυναμικού του Δήμου (Αγίου Νικολάου & Μικρουλέα γωνία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.