Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

Ενοικίαση διαμερισμάτων από τον δήμο Καλαμαριάς για πρόσφυγες

Δέκα διαμερίσματα με απευθείας ανάθεση, πρόκειται να νοικιάσει ο δήμος Καλαμαριάς για την κάλυψη 60 θέσεων υποδοχής προσφύγων εντός των ορίων του Δήμου  έως τις  31 Δεκεμβρίου του 2016 και δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, δεσμεύτηκε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ότι θα υλοποιήσει πρόγραμμα παροχής θέσεων υποδοχής και προσωρινής στέγασης για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αφορά τους αιτούντες άσυλο και τους δικαιούχους του προγράμματος επανεγκατάστασης σε χώρες της ΕΕ.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας ήδη αναγνωρίσει την ανάγκη για ανάληψη κοινής δράσης με τους λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς της Θεσσαλονίκης προκειμένου να εκπονηθεί Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης υπέβαλε πρόταση χρηματοδότησης στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης για υλοποίηση έργου αναφορικά με την υποδοχή και προσωρινή διαμονή των προσφύγων. 

Για την υλοποίηση του έργου συγκροτήθηκε εταιρικό σχήμα με συντονιστή τον Δήμο Θεσσαλονίκης και εταίρους το Δήμο Νεάπολης - Συκεών, τον Δήμο Καλαμαριάς, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τη ΧΑΝΘ, την ΜΚΟ PRAKSIS (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), την ΑΡΣΙΣ - Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και την Ελληνική Ένωση για τα δικαιώματα του Ανθρώπου.
Το πρόγραμμα αυτό υποστηρίζεται από την Ύπατη Αρμοστεία και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. τη μίσθωση
Για τη μίσθωση θα ακολουθηθεί η διαδικασία της απευθείας μίσθωσης λόγω του κατεπείγοντος χαρακτήρα του θέματος και βάση του Ν.4332/15 άρθρο 14 παρ.10 όπως αυτή αντικαταστάθηκε από την παρ. 1 του άρθρου 19 Ν.4375/2016 και του Ν.3130/03 άρθρο 3 παρ.2 εδάφιο α. Η ως άνω μίσθωση εγκρίθηκε με την υπ΄ αρ. 332/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Καλαμαριάς. Οι προσφερόμενοι χώροι θα πρέπει να έχουν τα εξής χαρακτηριστικά....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.