Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

"Πάρτι" εκατομμυρίων στην ΕΠΟ !

Αίσθηση, προκαλούν οι αποκαλύψεις της σημερινής "Εφημερίδας των Συντακτών, ότι σε εποχή γενικευμένης λιτότητας, με το τσεκούρι να πέφτει σε μισθούς και συντάξεις και την πλειοψηφία του πληθυσμού να βρίσκεται στα όρια της εξαθλίωσης, ελάχιστοι καρεκλοκέντευροι στην :"Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία" απολαμβάνουν παχυλότατες απολαυές της τάξης των 150.000 ετησίως, 

Τα έξοδα για τη μισθοδοσία των 89 υπαλλήλων που φαίνεται να διατηρούσε η ΕΠΟ μέσα στο 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της και αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», προκαλούν ίλιγγο.
Ταυτόχρονα εξηγούν πολλά για την απελπισμένη προσπάθεια της διοίκησης της ΕΠΟ να υπερασπιστεί αυτό που η ίδια χαρακτηρίζει «αυτοδιοίκητο», ενώ ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο το έχει χαρακτηρίσει «άνομο και ανέλεγκτο».
Περίπου 3,5 εκατ. ευρώ κοστίζει ετησίως η μισθοδοσία στην ΕΠΟ. Από αυτά, το 1,8 εκατ. ευρώ μοιράζεται σε 13 μόλις άτομα! Μεταξύ των οποίων είναι και αυτοί που έχουμε ακούσει ακόμη και από το βήμα της Βουλής να χαρακτηρίζονται πολλές φορές «σκληρός πυρήνας» της διοίκησης της ΕΠΟ ή «διευθυντήριο».
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει σήμερα η «Εφ.Συν.» προκαλούν ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση, όταν τα ερασιτεχνικά σωματεία φυτοζωούν και οι επιχορηγήσεις προς τις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων από πλευράς ΕΠΟ γίνονται με το «σταγονόμετρο» και μάλιστα επιλεκτικά.
Τελευταία φορά ήταν στο τέλος του 2015. Μιλάμε για 4.000 ευρώ έκαστη, μόνο που το πενιχρό αυτό ποσό δεν δόθηκε καν σε όλες. Σύμφωνα με τις καταγγελίες προέδρων ΕΠΣ, που είδαν το φως της δημοσιότητας εκείνες τις μέρες, η συγκεκριμένη επιχορήγηση πήγε σε 35 Ενώσεις, ενώ άλλες 17 αποκλείστηκαν επειδή κρίθηκε πως ανήκουν στην «αντιπολίτευση»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.