Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Χρηματοδοτούνται οι Δήμοι για καταφύγια αδέσποτων ζώων

Ευκαιρία απεμπλοκής του Θερμαϊκού από το αίσχος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ
Σε ποσοστό 70% των επιλέξιμων δαπανών τους θα χρηματοδοτούνται οι δήμοι και οι σύνδεσμοι δήμων για να λειτουργήσουν καταφύγια αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ για τη σίτιση των ζώων αυτών η χρηματοδότηση θα φθάνει μέχρι 50%.


Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του υφυπουργού Εσωτερικών, η οποία ορίζει τις προϋποθέσεις, τους δυνητικούς δικαιούχους και τα δικαιολογητικά που πρέπει να υποβάλουν.

Θα χρηματοδοτούνται επίσης οι ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων, όπως η περισυλλογή, η ηλεκτρονική σήμανση, η καταγραφή, η αποπαρασίτωση, η στείρωση, ο εμβολιασμός, η αποθεραπεία (συμπεριλαμβανομένης της αντιμετώπισης της λεϊσμανίασης), η υιοθεσία ή η επανένταξή τους, ώστε να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με τις διατάξεις του ν. 4039/2012, όπως ισχύει.

Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται αυτές που θα γίνουν για τη βελτίωση ήδη υφιστάμενου καταφυγίου ζώων συντροφιάς, που αφορούν τον εξοπλισμό και κινητά παραρτήματα, δαπάνες για τη βελτίωση ήδη υφιστάμενου δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων, για ιατρικό εξοπλισμό δημοτικού ιατρείου μικρών ζώων και για τη σίτιση των ζώων. Μη επιλέξιμες είναι οι δαπάνες που σχετίζονται με κατασκευές που προϋποθέτουν την τροποποίηση της πολεοδομικής άδειας, δαπάνες για αγορές συστημάτων λογισμικού και εν γένει ηλεκτρονικού και τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, δαπάνες για αγορά μεταφορικών μέσων, για μισθοδοσία υπαλλήλου, για αμοιβή των μελών των επιτροπών, για ηλεκτρικό ρεύμα και τηλεπικοινωνίές, για συντήρηση αυτοκινήτων, δαπάνες για οργάνωση εκδηλώσεων, για αγορά γραφικής ύλης.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβάλλονται στις διευθύνσεις αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής των οικείων περιφερειακών ενοτήτων μαζί με τα δικαιολογητικά που προβλέπει η συγκεκριμένη ΚΥΑ. Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνεται από τριμελή επιτροπή που συστήνεται σε κάθε ενότητα και αποτελείται από έναν υπάλληλο της διεύθυνσης, κτηνίατρο, ως πρόεδρο, έναν διοικητικό υπάλληλο και έναν υπάλληλο οικονομικών, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ως μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.