Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Καλές υπηρεσίες Υγείας, ζητά το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς

Αναβάθμιση του νοσοκομείου Αγ.Παύλος διεκδικεί το Δ.Σ. Καλαμαριάς
Βελτίωση και ενίσχυση των υπηρεσιών Υγείας στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ζητάει με την υπ’ αριθμ. 267/2016 ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς. Διεκδικώντας λύσεις αλλά και την προοπτική  καθολικής δημόσιας και δωρεάν Υγείας και Περίθαλψης για το λαό. 

Αναλυτικότερα με το ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς διεκδικεί:
  1. Την συνέχιση λειτουργίας του ΠΕΔΥ Κέντρο Καλαμαριάς, την πλήρη αναβάθμιση του ιατρείου με μόνιμο, ιατρικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικό και την διεκδίκηση μόνιμου και ιδιόκτητου χώρου, καθότι αποτελεί γεωγραφικά το κεντρικό ιατρείο του Δήμου.
  2. Αναβάθμιση και επέκταση του νοσοκομείου Άγιος Παύλος του μοναδικού νοσοκομείου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
  3. Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση των δημοσίων νοσοκομείων, των Κ.Υ. και των άλλων μονάδων του ΠΕΔΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  4. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στα δημόσια νοσοκομεία, στα Κ. Υ. και τις άλλες μονάδες ΠΕΔΥ.
  5. Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα νοσοκομειακής περίθαλψης και πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με κέντρα υγείας και Περιφερειακά ιατρεία που να καλύπτει ολόκληρο τον πληθυσμό. Να διαθέτει πλήρη εργαστηριακό, διαγνωστικό εξοπλισμό και να λειτουργεί καθημερινά και σε 24ωρη βάση.
  6. Πλήρεις υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης για όλους.
  7. Οργάνωση περαιτέρω κινητοποιήσεων ευαισθητοποίησης και δημοσιοποίησης της συνέχισης λειτουργίας του ΠΕΔΥ Κέντρου Καλαμαριάς σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.