Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

Μία «γιορτή σαρδέλας» με τον.... πολιτισμό να καλπάζει !

Η ουρά είναι από παλιότερη γιορτή σαρδέλας. Χτες ήταν... δεκαπλάσια
Πήγαμε το Σάββατο στη «γιορτή σαρδέλας» που οργάνωσε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας και αισθανθήκαμε ντροπή και οργή για το θέαμα, καθώς εκατοντάδες άτομα συνωθούνταν, σπρώχνονταν, τσακώνονταν μεταξύ τους και βρίζονταν για το ποιος θα πάρει πρώτος ένα πλαστικό κουπάκι με τέσσερις όλο κι όλο ψητές σαρδέλες και μία φέτα ψωμί.

Βλέπαμε αυτή την άθλια εικόνα και μοιραία επανέρχονταν στο νου οι δηλώσεις θριάμβου του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, μερικές ημέρες πριν, ότι «πρόκειται για σημαντικό γεγονός για το δήμο μας, καθώς …. συμβολίζει τον πολιτισμό και την παράδοση ενός τόπου που είναι άρρηκτα δεμένος με τη θάλασσα».
Αν αυτό το άθλιο θέαμα της ουράς και του σπρωξίματος για μερικές σαρδέλες αποτελούν «πολιτισμό» και «παράδοση», τότε οι λέξεις έχουν χάσει τη σημασία τους. Καθώς μόνο στο μυαλό των διοικούντων το δήμο Θερμαϊκού, μπορεί να συνδέεται με τον πολιτισμό αυτό το τεράστιο συσσίτιο.

Υ.Γ. Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για όλους τους άλλους δημάρχους που οργανώνουν παρόμοιες «γιορτές σαρδέλας» ανά την επικράτεια και μεταξύ αυτών και το δήμο Καλαμαριάς που στήνει απόψε ανάλογο «σόου». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.