Τρίτη 5 Ιουλίου 2016

Ερώτηση της «Συμπολιτείας» για λειψυδρία σε Περαία-Ν. Επιβάτες

Με ερώτηση προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» θέτουν επιτακτικά το θέμα της λειψυδρίας που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα σε περιοχές του δήμου, πρωτίστως σε Περαία και Νέους Επιβάτες και επισημαίνουν τις σοβαρές ευθύνες που προκύπτουν από την μη σωστό και έγκαιρο προγραμματισμό στο θέμα.

Επιπλέον ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος και οι δημοτικοί σύμβουλοι Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας ερωτούν τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού εάν πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη κάποιων έκτακτων μέτρων και ποιών, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, για να μην διψάσουν οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής.
Αναλυτικά η ερώτηση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
«Προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ
Ερωτάτε η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), τι μέτρα προτίθενται να λάβουν προκειμένου να αποκατασταθεί η κανονική υδροδότηση στις περιοχές της Περαίας και των Νέων Επιβατών, να πάψουν οι κάτοικοι εκεί να λένε «το νερό νεράκι», αλλά και να αποτραπούν φαινόμενα μεγαλύτερης λειψυδρίας τους επόμενους μήνες, δεδομένου ότι ήδη εισήλθαμε στην «καρδιά» του καλοκαιριού.
Επίσης θέλουμε να ρωτήσουμε για ποιο λόγο σταμάτησαν να παρέχουν νερό στο δίκτυο της ΔΕΥΑΘ δύο ιδιωτικές γεωτρήσεις της Επανομής και αν αληθεύουν οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ότι αυτό οφείλεται σε ολιγωρία της διοίκησης και στη μη πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στις γεωτρήσεις αυτές. Κι ακόμη, αν είναι σωστές οι πληροφορίες ότι η επιδείνωση του προβλήματος της λειψυδρίας οφείλεται και στο γεγονός πως, άλλες τρεις γεωτρήσεις που διοχετεύονταν στο δίκτυο ύδρευσης, σταμάτησαν λόγω υφάλμυρης παροχής.
Θεωρούμε ότι προκύπτουν σοβαρές ευθύνες εξαιτίας του μη σωστού προγραμματισμού και της απουσίας των απαραίτητων μέτρων από τη δημοτική αρχή,  προκειμένου οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού και οι χιλιάδες καλοκαιρινοί επισκέπτες της περιοχής μας να μην στερούνται το πολυτιμότερο αγαθό, που είναι το νερό.
Κατόπιν όλων αυτών, ρωτάμε τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού εάν πρόκειται να προχωρήσει στη λήψη κάποιων έκτακτων μέτρων και ποιών, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση σε όλες τις περιοχές του δήμου Θερμαϊκού, για να μην διψάσουν οι συνδημότες μας.

                                                                        Περαία 5 Ιουλίου 2016
                                    Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
                                                                        Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                                        Θοδωρής Ζδούκος
                                                                        Γιάννης Τσακμάκας»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.