Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Τι ακριβώς συμβαίνει με ΤΑΙΠΕΔ και κάμπινγκ Αγίας Τριάδας;

Η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας
του Σπύρου Κουζινόπουλου*
Τι ακριβώς συμβαίνει με το ΤΑΙΠΕΔ και το κάμπινγκ της Αγίας Τριαδας; Μήπως πετιούνται στο καλάθι των αχρήστων υποσχέσεις και ετοιμάζεται, στο πλαίσιο του νέου υπερ-Ταμείου που επέβαλαν στη χώρα μας οι δανειστές, η  τσιμεντοποίησή του; Άμεσα θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις οι αρμόδιοι, αλλά και να παρέμβει δυναμικά για το θέμα η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού.

Πριν από ένα χρόνο, ο πρόεδρος του Ταμείου κ.Στέργιος Πιτσιόρλας,  διαβεβαίωνε «κατηγορηματικά» ότι ο έκτασης 137,771 χιλιάδων τ.μ  πανέμορφος χώρος του κάμπινγκ,  με εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια 62.000 τ.μ., που βρίσκεται δίπλα στην Αγία Τριάδα και επί του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης - Νέας Μηχανιώνας, δεν πρόκειται να οικοπεδοποιηθεί, όπως προέβλεπε η προηγούμενη επί Ν.Δ. διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά θα ενοικιαστεί μακροχρόνια, αποκλειστικά και μόνο ως κάμπινγκ και τίποτα άλλο.
Όμως, ακόμη και σήμερα, στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ (http://www.hradf.com/el/portfolio/agia-triada), το κάμπινγκ της Αγίας  Τριάδας συμπεριλαμβάνεται στα ακίνητα που πρόκειται να βγουν «στο σφυρί» και μάλιστα, για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, αναφέρεται ότι «…  το Ακίνητο προσφέρεται για την ανάπτυξη ενός συγκροτήματος κατοικιών που περιλαμβάνει κύριες και παραθεριστικές κατοικίες, καθώς και υποστήριξη από εμπορικά καταστήματα»!
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων θα πρέπει να εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει με το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας και αν επαναφέρει το ολέθριο σενάριο που είχε εκπονήσει η προηγούμενη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την καταστροφή του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου που διαθέτει η περιοχή και την τσιμεντοποίηση του χώρου για να κατασκευαστούν εκεί βίλες και πολυτελείς κατοικίες.
Η μεταστροφή στις προθέσεις του Ταμείου είχε φανεί τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΤΑΙΔΕΠ, Λίλα Τσιτσογιαννοπούλου, μιλώντας στο συνέδριο «Prodexpo», είχε συμπεριλάβει το κάμπινγκ Αγίας Τριάδας στα ακίνητα του δημοσίου για τα οποία πρόκειται σύντομα να ξεκινήσουν οι διαγωνιστικές διαδικασίες εκποίησής τους.
Με μία οργισμένη ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Συμπολιτεία Θερμαϊκού», που είχε πρωτοστατήσει στις κινητοποιήσεις για την αποτροπή καταστροφής του μοναδικής φυσικής ομορφιάς χώρου του κάμπινγκ, προειδοποιούσε ότι οι κάτοικοι και οι φορείς του Θερμαϊκού, δεν θα παρακολουθήσουν άπραγοι τη λεηλασία της περιοχής τους.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν για τη δήλωση εκείνη της Εντεταλμένης Συμβούλου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ εμφανίστηκε καθησυχαστικός,  λέγοντας ότι ισχύει η δέσμευσή του για ενοικίαση και όχι πώληση του ακινήτου της Αγίας Τριάδας και μάλιστα αποκλειστικά και μόνο για να λειτουργήσει ως κάμπινγκ και τίποτα άλλο.
Σήμερα, ένα ακριβώς χρόνο από τις διαβεβαιώσεις Πιτσιόρλα, το ΤΑΙΠΕΔ διαφημίζει μεταξύ των προς πώληση ακινήτων που διαθέτει, το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας. Και μάλιστα, όχι για αν λειτουργήσει ως κατασκηνωτικός χώρος, αλλά για την μπετονοποίηση της περιοχής. Μάλιστα δε στη λίστα των «επικείμενων αποκρατικοποιήσεων» η Αγία Τριάδα εμφανίζεται τέταρτη κατά σειρά, αμέσως μετά τα Boutigue Hotels, το ακίνητο  Castello Bibelli στην Κέρκυρα και το γήπεδο του γκολφ, έκτασης 735 στρ. στη Σάνη Κασσάνδρας Χαλκιδικής.
Αυτές οι παλινωδίες  του ΤΑΙΠΕΔ, θίγουν την όποια αξιοπιστία  της διοίκησης του, η οποία θεωρούμε ότι θα πρέπει εντός της ημέρας να δώσει εξηγήσεις για το τι ακριβώς συμβαίνει και ποιες είναι οι προθέσεις της. Καθώς ενδεχόμενη εκποίηση της έκτασης, συνιστά πράξη εχθρική και μη αποδεκτή από τους κατοίκους του Θερμαϊκού. Πολύ περισσότερο που ο χώρος του κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, όπως και αυτός της Επανομής, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την αναπτυξιακή διαδικασία του Δήμου Θερμαϊκού, και για το χωροταξικό σχεδιασμό του.
Θέλουμε λοιπόν κι εμείς, καταλήγοντας, να επαναλάβουμε την προειδοποίηση που είχε απευθύνει πριν εννέα μήνες η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» ότι «οι κάτοικοι του Θερμαϊκού, δεν θα παρακολουθήσουν άπραγοι τη λεηλασία της περιοχής τους, αλλά, αν χρειαστεί, θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους». Προς γνώσιν…


*Ο Σπύρος Κουζινόπουλος είναι δημοσιογράφος-συγγραφέας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμπολιτεία Θερμαϊκού»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.