Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Προσπάθεια Μπουτάρη να γίνει διαδημοτικός φορέας η ΤV-100

Σε συζητήσεις με τους άλλους δήμους της περιοχής, βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, προκειμένου να μετατρέψει σε διαδημοτικό φορέα τη «Δημοτική Εταιρεία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας» του δήμου Θεσσαλονίκης, που λειτουργεί τον τηλεοπτικό σταθμό TV 100 και τον ραδιοφωνικό σταθμό FM 100, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Voria.gr

H κυβέρνηση, φαίνεται να ευνοεί τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ενώ στόχος του κ.Μπουτάρη είναι να μετατρέψει τη ΔΕΠΘΕ σε διαδημοτικό φορέα μέχρι τους πρώτους μήνες του 2017 και γιαυτό αναπτύσσει εδώ και καιρό το σχέδιο του, σε συνεννόηση με τους υπόλοιπους 13 δημάρχους της ευρύτερης περιοχής.
Στόχος του Γ. Μπουτάρη είναι να πάψει ο δήμος Θεσσαλονίκης να επιφορτίζεται το σύνολο της δαπάνης συντήρησης της ΔΕΠΘΕ, που είναι υπό τις παρούσες συνθήκες δυσβάστακτο. Την περασμένη Τρίτη κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και το Μέγαρο Μαξίμου, που είχε στο επίκεντρο της την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, ο δήμαρχος συζήτησε το θέμα της ΔΕΠΘΕ για μία ακόμη φορά με τον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Όπως ο ίδιος ο Γ. Μπουτάρης είπε σε συνεργάτες του ο υπουργός όχι μόνο συμφωνεί, αλλά και θα βοηθήσει νομοθετικά να προχωρήσει το θέμα. Του ζήτησε μόνο λίγο χρόνο για να τελειώσει με το θέμα της αδειοδότησης των τεσσάρων πανελλαδικής εμβέλειας ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών και αμέσως μετά θα δούνε από κοινού τις λεπτομέρειες.
Η ΔΕΠΘΕ αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990, σε μια περίοδο που τα πρόσωπα που διετέλεσαν δήμαρχοι Θεσσαλονίκης –αλλά και συχνά όσοι διεκδικούσαν τη θέση- είχαν βλέψεις για την κεντρική πολιτική σκηνή ή προέρχονταν από αυτήν.
Ο ίδιος ο δήμαρχος –όπως εξομολογείται σε συζητήσεις με συνεργάτες του- θεωρεί ότι ειδικά για την TV 100 η ευκαιρία να αναδειχθεί σε αξιόπιστο μέσο έκφρασης του νομού Θεσσαλονίκης είναι ιδανική. Λόγω της μεγάλης οικονομικής κρίσης που τα τελευταία χρόνια μαστίζει τα ιδιωτικά κανάλια των Αθηνών η θέση της Θεσσαλονίκης στην ειδησεογραφία είναι περιορισμένη. Δεν αφορά, μάλιστα, καθόλου τα αμιγώς τοπικά θέματα, ούτε τον υπόλοιπο νομό. Σε συνδυασμό, επίσης, με την κρίση στα μέσα ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης το κενό που έχει δημιουργηθεί είναι σημαντικό. Η κάλυψή του αποτελεί κοινωνική ανάγκη, που –κατά τον Γ. Μπουτάρη- θα μεταφραστεί σε τηλεθέαση, κάτι που θα κάνει το εγχείρημα επιτυχημένο.   


Πηγή: voria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.