Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

«Πόλεμος» για τις τηλεοπτικές άδειες

Καλοκαίρι γεμάτο εξελίξεις προβλέπεται για τα ΜΜΕ. Δεν είναι μόνο η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες που προγραμματίζεται για τις 12 Αυγούστου, είναι και η προσπάθεια των καναλιών να εμποδίσουν τη διαδικασία. Ξέσπασμα για το Mega από τους Καμπουράκη-Οικονομέα σήμερα το πρωί στην εκπομπή τους.

Χθες, απορρίφθηκαν από το ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των Αlpha, Star και
E-TV, ενώ την Πέμπτη ανακοινώνονται οι τελικοί διεκδικητές για τις τηλεοπτικές άδειες, με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και το Mega να αποκλείονται, όπως όλα δείχνουν, από τη διαδικασία.
Εννιά οι μνηστήρες λοιπόν, με τους περισσότερους από αυτούς να έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη.
Και φουντώνει νέο μέτωπο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κανάλια. Αφορμή, η διαχείριση του χρόνου των τηλεοπτικών διαφημίσεων.
Σήμερα στη Βουλή, στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, θα καταθέσει ως μάρτυρας ο εκπρόσωπος της Τράπεζας Πειραιώς. Κρίνοντας από όσα ακούστηκαν κατά την ακρόαση των υπευθύνων των άλλων τραπεζών τις προηγούμενες ημέρες, θα μάθουμε και πάλι αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα.
Οχι από τους τραπεζίτες, αυτοί παρουσιάζονται φειδωλοί, αλλά από τους βουλευτές που πηγαίνουν διαβασμένοι στην επιτροπή. Ο Δημήτρης Μαντζούνης της Alpha Bank, λόγου χάριν, είπε τις προάλλες περισσότερα «δεν απαντώ» και από τα «δεν θυμάμαι» του αστυνόμου-ταξιτζή-συνοδηγού στη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Αυτή την περίοδο βέβαια κινούμαστε στον αστερισμό των τηλεοπτικών αδειών, καθώς εξετάζονται οι φάκελοι των υποψηφίων. Την Πέμπτη εκτός απροόπτου θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις της επιτροπής που ανέλαβε την αξιολόγησή τους, να δούμε ποιοι θα πάρουν θέση στην αφετηρία της κούρσας για τις άδειες του... Αυγούστου.
Από τους 11 που εμφανίστηκαν στην αρχή, σύμφωνα με πληροφορίες θα απομείνουν οι 9 μόνο. Ηδη ο ένας, ο Γιώργος Καρατζαφέρης, βρίσκεται εκτός. Κατέθεσε φάκελο, ελλιπή ή όχι, πλούσιο ή φτωχό δεν έχει σημασία, αλλά δεν πλήρωσε καν το απαραίτητο παράβολο.
Για ανανέωση διαβατηρίου πας και καταθέτεις παράβολο, ο Γιώργος Καρατζαφέρης όμως ζητούσε πανελλαδική άδεια για το ΑΡΤ TV χωρίς καν να πληρώσει. Περίεργη, λογική, πράγματι.
Ο δεύτερος φάκελος που αναμένεται να απορριφθεί είναι του Mega, μια και δεν θα περιέχει την απαραίτητη τραπεζική ενημερότητα. Οπως όλα δείχνουν, το απαξιωμένο πλέον Μεγάλο κανάλι οδηγείται σε διάλυση. Αναμενόμενο, καθώς η κοροϊδία των μεγαλομετόχων του περί αύξησης του μ/κ της Τηλέτυπος αποδεικνύεται παροιμιώδης.
Το Mega βουλιάζει και οι πάμπλουτοι μέτοχοί του, αλλά και οι υψηλά αμειβόμενοι τηλεαστέρες του, είναι οι πρώτοι που εγκαταλείπουν το καράβι, αφήνοντας τους εργαζόμενους στο έλεος του Θεού.

Ξέσπασμα Καμπουράκη-Οικονομέα
Ως ντροπή και εξευτελισμό της ανθρώπινης ύπαρξης χαρακτήρισαν την κατάσταση που επικρατεί στο Mega οι Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας, μιλώντας στη σημερινή εκπομπή τους.
«Είναι ντροπή και απαράδεκτο. Είναι αίσχος αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα. Είναι απαράδεκτο, τα αφεντικά μας. Είναι ντροπή. Το κλίμα εδώ είναι θλιβερό. Δεν θα έπρεπε αυτούς τους ανθρώπους εδώ, που παίρνουν ένα χιλιάρικο και 800 ευρώ, να τους έχουν βάλει σε αυτή την αναξιοπρέπεια. Αυτό το γελοίο πράγμα που γίνεται εδώ μέσα. Οι μέτοχοί μας, και τα αφεντικά μας και οι πλούσιοι άνθρωποι», είπε ο Δημήτρης Καμπουράκης. 
«Είναι καταδίκη σε εξευτελισμό. Το είπα και προχθές, ας το κλείσουν. Αν δεν θέλουν, δεν τους συμφέρει, ας το κλείσουν. Αυτό το πράγμα που γίνεται εδώ πέρα, είναι ο εξευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης», συμπλήρωσε ο Γιώργος Οικονομέας. 
«Ας το κλείσουν το ρημάδι, να ξεμπλέξουμε, να πληρώσουν τις αποζημιώσεις, να πάνε οι άνθρωποι στις δουλειές τους, να δουν τι θα κάνουν. Αυτό που συμβαίνει είναι ντροπή. Είναι ντροπή. Το λέω εγώ τώρα και ας με διώξουν. Δεν μπορεί και να σε διώξουν τώρα. Έτσι που γίναμε δεν μπορεί και να σε διώξει», είπε στη συνέχεια ο Δημήτρης Καμπουράκης.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.