Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Επίτιμος δημότης Θερμαϊκού θα ανακηρυχθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλος στις 22 Αυγούστου

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού και θα του επιδοθεί το «Κλειδί της πόλης», κατά την επίσκεψή του στη Νέα Μηχανιώνα για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις προς τιμή της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας που θα εορταστεί όπως κάθε χρόνο στις 22 και 23 Αυγούστου.

Η τιμητική εκδήλωση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,  θα πραγματοποιηθεί στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας, τη Δευτέρα 22 Αυγούστου και ώρα 12:00, κλήθηκαν δε να παραστούν όλοι οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.                
 Το θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού την προσεχή Τετάρτη και όπως αναφέρεται στην εισήγηση της δημοτικής αρχής, το «Κλειδί της Πόλης» θα συνοδεύεται από πάπυρο ή άλλο πολυτελές έγγραφο, στο οποίο θα είναι γραμμένο απόσπασμα της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Παράλληλα η διοίκηση του δήμου φέρνει στην ίδια συνεδρίαση προς έγκριση το ακόλουθο σχέδιο απόφασης:
«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θερμαϊκού αποφασίζει ομόφωνα:

Α. Ανακηρύσσει την Αυτού Εξοχότητα, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κύριο Προκόπη Παυλόπουλο, εγγυητή και θεματοφύλακα του δημοκρατικού πολιτεύματος και των δημοκρατικών κατακτήσεων του λαού μας, τον ενεργό και ένθερμο υποστηρικτή, αλλά και εμπνευστή, διεθνών πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της παγκόσμιας ειρήνης, της συναδέλφωσης των λαών και του αφοπλισμού, τον εξαίρετο επιστήμονα και ακαδημαϊκό,

ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΗΜΟΤΗ του ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ,

ως ελάχιστη ηθική ανταμοιβή και έπαινο για την μακρόχρονη και πολυσήμαντη προσφορά του στην Πατρίδα μας από όλα τα πόστα που έχει υπηρετήσει, αλλά και για το ήθος και το μέτρο που τον χαρακτηρίζει στην άσκηση των καθηκόντων του.

Β. Εξουσιοδοτεί τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Μαυρομάτη, να επιδώσει την παρούσα απόφαση στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την επίσημη υποδοχή του στο Δήμο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.