Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

Αντίδραση Μ.Λαμτζίδη για το θέμα του ΦΟΔΣΑ

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς και μέλος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ, Μανόλης Λαμτζίδης, διαμαρτύρεται έντονα γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει καταστεί αντικείμενο εκτεταμένης συζήτησης και διαβούλευσης το Σχέδιο Νόμου του ΥΠΕΣΔΑ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της χώρας, με το οποίο εισάγονται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη λειτουργία των ΦΟΔΣΑ.

Την επιστολή απέστειλε ο κ. Λαμτζίδης ενόψει της 3ης συνεδρίαση του Δ.Σ.  του Περιφερειακού Συνδέσμου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟ.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας, που θα γίνει σήμερα Τετάρτη 13 Ιουλίου και ώρα 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας
Ο κ. Λαμτζίδης με την αίτησή του, ζητά να ορισθεί ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθεί η κοινή γνώμη και να λάβει θέση σχετικά.
Επιπλέον, με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» (φύλλο της Τρίτης, 12.7.2016) σύμφωνα με το οποίο «Σχεδιάζεται ΧΥΤΑ επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων» σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας , εκφράζει την έκπληξή του γιατί δεν καμία αντίδραση ή τοποθέτηση από τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ.
Τέλος ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς, επειδή όπως τονίζει,  το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και άπτεται του δημοσίου συμφέροντος, της υγείας και ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής, ζητά:
  1. Να υπάρξει ενημέρωση για το ζήτημα, πριν από τη σημερινή συζήτηση των θεμάτων ημερήσια διάταξης.

2. Να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης σε αμέσως επόμενη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.