Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες

H Πανεπιστημιούπολη τo 1954
«Η ιστορία του ΑΠΘ μέσα από τις φωτογραφίες», είναι το θέμα της Έκθεσης Φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυση του ΑΠΘ.

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν φωτογραφίες από την ιστορία του ιδρύματος και την κτιριολογική και πολεοδομική ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης. Η διαδρομή του ΑΠΘ παρουσιάζεται μέσα από κορυφαίες εκδηλώσεις, όπως αναγορεύσεις προσωπικοτήτων σε επίτιμους διδάκτορες και εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Η πλούσια δραστηριότητα των φοιτητών περιγράφεται μέσα από την ενασχόλησή τους με τις επιστήμες και τη διαχείριση της καθημερινότητάς τους. Η Έκθεση φωτογραφίας είναι ένα μικρό δείγμα των πολυεπίπεδων δράσεων ενός μεγάλου πανεπιστημίου, όπως είναι το ΑΠΘ.
Στιγμιότυπο από εκδήλωση Φοιτητικής Εβδομάδας (1964)
Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Ιουλίου και ώρα 20:30, στο γυάλινο περίπτερο του Κήπου του Απογευματινού Ήλιου, στη Νέα Παραλία.
Η επιμέλεια της Έκθεσης είναι του Καθηγητή του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, Γιώργου Κατσάγγελου.
Η Έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Διάρκεια Έκθεσης: 5 Ιουλίου 2016 – 15 Οκτωβρίου 2016
Ηλεκτρονικός εγκέφαλος ΑΠΘ, 1970

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.