Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Εξηγήσεις ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» για τις κεραίες

Τα "μπουριά" του συστήματος κεραιών  μετά την αφαίρεση του καμουφλάζ και τις
νέες εργασίες που έγιναν στην οικοδομή έναντι του Λυκείου Ν.Μηχανιώνας 
Εξηγήσεις σχετικά με τη στάση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού στο θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ζητά η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» με ερώτησή της προς τον δήμαρχο κ. Ι.Μαυρομάτη, κι ενώ κάποιες εργασίες που έγιναν στο σύστημα κεραιών που είναι τοποθετημένο σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας και τα άλλα σχολεία, προκάλεσαν τις ανησυχίες των γονέων των μαθητών και των κατοίκων της γύρω περιοχής.

Οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» Σπύρος Κουζινόπουλος, Θοδωρής Ζδούκος και Γιάννης Τσακμάκας με την ερώτησή τους ζητούν να υπάρξουν ενέργειες της δημοτικής αρχής ώστε η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί για το είδος των εργασιών που εκτελέστηκαν στο συγκεκριμένο σύστημα κεραιών και αν αυτές απέβλεπαν στην περαιτέρω αύξηση της ισχύος τους και άρα και της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.
Με την ευκαιρία οι δημοτικοί σύμβουλοι της ελάσσονος αντιπολίτευσης αιτούνται να τους δοθούν εξηγήσεις για το αν υπήρξε κάποια συνέχεια της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του δημάρχου πριν από εννέα μήνες με κορυφαία στελέχη της Cosmote, και την υπόσχεση που είχαν δώσει ότι θα ερευνούσαν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας» απευθυνόμενοι προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη: «Θεωρούμε ότι το θέμα της δημόσιας υγείας και κυρίως της προστασίας των μικρών παιδιών και όλων των συνδημοτών μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής. Γιαυτό και πιστεύουμε ότι θα κινηθείτε το επόμενο διάστημα ακόμη πιο εντατικά για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα».
Το σύστημα κεραιών όσο είχε επάνω τις πινακίδες που διαφήμιζαν... κωλόχαρτα
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης που κατέθεσε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Γιάννη Μαυρομάτη

κ.δήμαρχε,
Θέλουμε να σας ρωτήσουμε για το που ακριβώς βρίσκεται το θέμα της απομάκρυνσης των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις κατοικημένες περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού και τι ακριβώς συμβαίνει με το σύστημα κεραιών κινητής τηλεφωνίας που λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας και τα άλλα σχολεία της περιοχής.
Τις τελευταίες ημέρες, ειδικό συνεργείο θεάθηκε να κάνει πολύωρες εργασίες στην ταράτσα της οικοδομής, επί της οδού Ρήγα Φεραίου, όπου είναι εγκατεστημένο εδώ και τρία χρόνια το σύστημα κεραιών της εταιρίας Cosmote. Και μάλιστα,  ολοκληρώνοντας τις εργασίες, τα μέλη του ίδιου συνεργείου απομάκρυναν τις παραπλανητικές διαφημιστικές πινακίδες καταστήματος χαρτικών που είχαν τοποθετηθεί εκεί, έχοντας ως στηρίγματα,  υποτίθεται, τις ογκώδεις κεραίες κινητής τηλεφωνίας.
Οι κάτοικοι της περιοχής καθώς και οι γονείς των σχολείων της Νέας Μηχανιώνας είναι ανάστατοι, καθώς φοβούνται ότι οι εργασίες στην ταράτσα της συγκεκριμένης οικοδομής έγιναν, προκειμένου να αυξηθεί και άλλο η ισχύς του συστήματος κεραιών κινητής τηλεφωνίας, άρα και η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
Θεωρούμε ότι θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με τη συγκεκριμένη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, καθώς επίσης με την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων και να ρωτήσετε:
  1. Που απέβλεπαν οι εργασίες στην ταράτσα της οικοδομής και αν είχαν ως στόχο την αύξηση ισχύος των κεραιών
  2. Η απομάκρυνση των διαφημιστικών πινακίδων που υποτίθεται ότι «στηρίζονταν» στις κεραίες, σημαίνει ότι έληξε η περίοδος του καμουφλάζ  και της παραπλάνησης και άρα ενεργούν πλέον εταιρία και ιδιώτης αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης;


Με την ευκαιρία, θέλουμε να σας ρωτήσουμε αν υπήρξε κάποια συνέχεια και ποια της σύσκεψης με ανώτερο κλιμάκιο της Cosmote που είχε πραγματοποιηθεί πριν από εννέα μήνες, στις 29 Οκτωβρίου 2015, στο γραφείο σας, στο Δημαρχείο Θερμαϊκού. Και όπου τα μέλη του κλιμακίου Κυριακή Ζανιά, Γιάννης Μήτσιος και Αθανάσιος Πετρογιαννόπουλος, είχαν δεσμευτεί αόριστα ότι θα εντείνουν τις μετρήσεις και θα εξετάσουν τη δυνατότητα μετακίνησης «κάποιων» από τις κεραίες που βομβαρδίζουν με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία τους δημότες του Θερμαϊκού.
Όπως σωστά είχατε αναφέρει τότε κ.δήμαρχε κι εσείς και ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, «δεν μπορεί κανείς να αγνοεί την υγεία των μικρών μαθητών, δεδομένου ότι οι περισσότερες από τις κεραίες αυτές βρίσκονται δίπλα σε σχολικά κτίρια».
Δυστυχώς έκτοτε, απουσίασε και η παραμικρή ενημέρωση από τη δημοτική αρχή για την πορεία των συζητήσεων του Δήμου Θερμαϊκού με την Cosmote. Είναι λοιπόν εύλογη η απορία γιαυτό και ρωτάμε:
-Υπήρξε συνέχεια;
-Υποβλήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για δημοτικά οικόπεδα εκτός του πολεοδομικού ιστού των πόλεων και των χωριών του Δήμου μας για τη μεταφορά εκεί των κεραιών;
-Υπήρξε αντιπρόταση της εταιρείας;
-Έγιναν κάποιες νέες συζητήσεις;
-Διατυπώθηκε, όπως έπρεπε το αίτημα για την τοποθέτηση, αντί των γιγαντοκεραιών και των συστημάτων πολλαπλών κεραιών, ενός πυκνού δικτύου μικρών κεραιών ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία;

Επίσης θέλουμε να σας ρωτήσουμε τι απέγινε με τις δεσμεύσεις της εταιρείας ότι θα έκανε νέες μετρήσεις για την κεραία που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Λύκειο της Νέας Μηχανιώνας και τις οικίες των κατοίκων, καθώς επίσης για την απομάκρυνση της κεραίας της Αγίας Τριάδας, αλλά και για την μετεγκατάστασης των γιγαντοκεραιών που λειτουργούν μέσα στο γήπεδο της Αναγέννησης Επανομής.
Επιπλέον, είναι καλό να πληροφορηθούν οι κάτοικοι του δήμου μας και οι δημοτικές παρατάξεις αν έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις για το ίδιο θέμα και με τις άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind.
Τέλος, θέλουμε να σας ρωτήσουμε κ.δήμαρχε αν υπήρξε κάποια συνέχεια στη δήλωση που είχατε κάνει κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2014 ότι «Η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού ανέθεσε στη νομική υπηρεσία να παραλάβει την απόφαση, που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης για την κατεδάφιση κεραίας που στήθηκε δίπλα σε σχολείο της Πυλαίας. Και με βάση την απόφαση αυτή, ο δήμος θα κινηθεί δικαστικά για τις αντίστοιχες κεραίες που υπάρχουν στο Θερμαϊκό». Τι απέγινε; Παραλήφθηκε εκείνη η απόφαση; Έγινε έκτοτε κάποια ενέργεια;

Θεωρούμε ότι το θέμα της δημόσιας υγείας και κυρίως της προστασίας των μικρών παιδιών και όλων των συνδημοτών μας από τις βλαβερές επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, θα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής. Γιαυτό και πιστεύουμε ότι θα κινηθείτε το επόμενο διάστημα ακόμη πιο εντατικά για το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα.

                                                                                    Περαία 14 Ιουλίου 2016
                                    Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού»
                                                                                    Σπύρος Κουζινόπουλος
                                                                                    Θοδωρής Ζδούκος
                                                                                    Γιάννης Τσακμάκας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.