Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

To 19o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Από την Πέμπτη 25 έως την Κυριακή 28 Αυγούστου διοργανώνεται φέτος το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών υπό τη σκέπη του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού. Με κεντρικό μήνυμα "Η μουσική μας ενώνει", αποτελεί έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία και την υψηλή ποιότητα των παραστάσεων τους, στοιχεία που κατατάσσουν το Φεστιβάλ στα πιο σημαντικά της Ευρώπης (μέλος των Διεθνών Δικτύων IFEA & WASBE).
Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οκτώ σχήματα:
  • Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου Βαρσοβίας (Πολωνία)
  • Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς (Βουλγαρία)
  • Νεανική Ορχήστρα Δήμου Λάρνακας (Κύπρος)
  • Κλιμάκιο Φιλαρμονικών Ορχηστρών Δήμων Καλαμαριάς, Πέλλας, Αιγινίου & Δοξάτου
  • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων
  • Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας 
  • Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα
Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Μίλτο Πολυχρονίδη, «Αυτό το Φεστιβάλ καθιερώθηκε στη συνείδηση όλων μας και έγινε αποδεκτό από την ευρωπαϊκή μουσική οικογένεια. Κάθε χρόνο συναντάμε φίλους από τα παλιά και γνωρίζουμε νέους, επικοινωνώντας μαζί τους με κωδικό  ‘‘η μουσική μας ενώνει’’. Και η αγάπη μας αυτή μας οδηγεί εδώ και δεκαεννιά χρόνια στη διοργάνωση μιας καλλιτεχνικής συνεύρεσης, που αναδεικνύει την οικουμενική δύναμη της μουσικής τέχνης».
Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00 στο αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο. Την ίδια μέρα, Κυριακή 28/8, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.