Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Οι λαθρέμποροι ελπίδων στο δήμο Θερμαϊκού

Τις απόψεις του για πολλά από τα άλυτα προβλήματα του δήμου Θερμαϊκού, για τα προεκλογικά πυροτεχνήματα των ανθυποψηφίων του Μαυρομάτη και Τσαμασλή, καθώς και για την ανάγκη εξεύρεσης πόρων ώστε να λειτουργήσει στοιχειωδώς ο δήμος, παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος, Σπύρος Κουζινόπουλος, στο επιτυχημένο ντιμπέϊτ που οργάνωσαν η τοπική εφημερίδα «Δημότης» και η ιστοσελίδα «Ακτιβιστής».

Παράλληλα ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» ξεκαθάρισε τη στάση του απέναντι στην απερχόμενη διοίκηση Αλεξανδρή, επισήμανε τις τεράστιες ευθύνες της για την απραξία και την αναποτελεσματικότητα, που οδήγησαν στο σημερινό τέλμα, αλλά και την καταστροφική για το δήμο Θερμαϊκού αντιπολιτευτική στάση που τήρησε αλαζονικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Μαυρομάτης
Απαντώντας σε ερώτηση των δύο διοργανωτών του ντιμπέϊτ, Τατιανού Μάγγου και Χρήστου Ιβάνοβιτς για τις αιχμές που διατυπώνουν οι πολιτικοί αντίπαλοι του Σπύρου Κουζινόπουλου, ότι με την αρθρογραφία του, τάχα «στήριξε τη σημερινή διοίκηση και προσωπικά το δήμαρχο κ. Αλεξανδρή», ο υποψήφιος δήμαρχος υπογράμμισε τα ακόλουθα:

Τα «ολίγον παχουλά» και «ολίγον λευκά» ψηφοδέλτια Μαυρομάτη
«Όταν εκλέχθηκε αυτή η διοίκηση», είπε ο Σπ. Κουζινόπουλος, «έγραψα κατ΄επανάληψη σε άρθρα και σχόλιά μου ότι με αυτή τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία, θα έπρεπε να της είχε δοθεί μία πίστωση χρόνου, ώστε να μπορέσει να κάνει κάποια πράγματα που θα βελτιώσουν και τη ζωή των συνδημοτών μας. Κι αυτό που συνεχώς τόνιζα, ήταν ότι όλες οι δυνάμεις του Θερμαϊκού, όλες οι παρατάξεις, αφήνοντας στην άκρη μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες και προσωπικές φιλοδοξίες, να συνεργαστούν για να πάει ο τόπος μας ένα βήμα μπροστά.
Δυστυχώς δεν εισακούστηκαν εκείνες οι προτροπές μου. Αντιθέτως μάλιστα, κάποιοι, όπως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ.Μαυρομάτης, από την πρώτη κιόλας μέρα που ανέλαβε το παρόν δημοτικό συμβούλιο, άρχισε να ασκεί μία καταστροφική αντιπολίτευση, με ενστάσεις επί ενστάσεων, με απανωτές τρικλοποδιές, με προσφυγές στην Περιφέρεια, ακόμη και τις δικαστικές αρχές, για να προσβάλει το κύρος των εκλογών. Με πλέον χαρακτηριστική ενέργεια του κ.Μαυρομάτη, την ένστασή του κατά του κύρους των εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου 2010, με τον ισχυρισμό περί  «ολίγον παχουλών» (κατά το «ολίγον έγκυος») και «ολίγον λευκών» ψηφοδελτίων, ενέργεια που είχε προκαλέσει τότε τη θυμηδία και το γενικό καγχασμό.

«Δεν ήταν στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμένιζαν»
Παράλληλα, άρχισα να διαπιστώνω ότι και η διοίκηση του δήμου δεν ακολουθούσε σωστή πορεία, διέπραττε το ένα λάθος μετά το άλλο, διακρίνονταν για παλινωδίες, εκφυλιστικά φαινόμενα, ενώ σε καίρια θέματα, παρέμενε απλός θεατής. Έτσι, από τις αρχές ακόμη αυτής της δημοτικής αρχής, άρχισα να γράφω σειρά άρθρων, όπου έκρουα τον κώδωνα του κινδύνου για την ακολουθούμενη πορεία. Σε δύο άρθρα μου, στις 1 και στις 18 Απριλίου 2011, έγραφα χαρακτηριστικά ότι «ο βηματισμός της διοίκησης δεν με βρίσκει σύμφωνο, καθώς θεωρώ ότι διακρίνεται από ατολμία και αναποφασιστικότητα». Σημειώνοντας με έμφαση ότι «δεν είναι στραβός ο γιαλός, η διοίκηση αρμενίζει στραβά». Και παράλληλα, προειδοποιούσα ότι αυτή η διοίκηση θα έχει άσχημη κατάληξη, όπως και έγινε.
Πέρασαν 3,5 χρόνια, δεν έγινε σχεδόν τίποτα, δεν προωθήθηκε κανένα από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν το δήμο μας. Αντιθέτως, βλέπουμε τα περισσότερα πρόσωπα που αποτελούσαν τη διοίκηση του δήμου, στη συντριπτική τους πλειοψηφία να στελεχώνουν την παράταξη του κ.Τσαμασλή, για να συνεχίσουν ενδεχομένως από εκεί το ρεσιτάλ της αδράνειας και της αναποτελεσματικότητας. Είναι πρόβλημά τους, είναι δικαίωμά τους, αποτελεί δημοκρατική επιλογή του καθενός ν α πάει όπου θέλει, όπως επίσης είναι δικαίωμα των πολιτών να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Η περικοπή των πόρων και τα… «Θερμαγικά» Τσαμασλή
«Για να είμαστε όμως δίκαιοι», συνέχισε ο Σπύρος Κουζινόπουλος, «πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες όχι μόνο στη διοίκηση του δήμου, για την απραξία της, αλλά ταυτόχρονα να επισημάνουμε και το γεγονός ότι οι δήμοι, μεταξύ των οποίων και ο δικός μας, έφτασαν στη σημερινή τραγική κατάσταση, εξαιτίας της περικοπής κατά 60% των πόρων προς την τοπική αυτοδιοίκηση. Ποιος έκοψε αυτούς τους πόρους; Η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ στην οποία ορκίζονται ακόμη οι κύριοι Τσαμασλής και Μαυρομάτης και για τις ευθύνες της οποίας δεν αναφέρουν τίποτα στις ομιλίες και τις διακηρύξεις τους.
Και βέβαια, ενώ ο δήμος μας δεν έχει χρήματα για να βάλει πετρέλαιο, όταν είναι αναγκασμένος να απολύει συνεχώς το προσωπικό του, εμείς καθόμαστε και συζητάμε για «μεγαλόπνοα» προγράμματα, για «Θερμαγικά έργα», για «Αλεξάντερλατς», για «Θερμαϊκές Ριβιέρες» και άλλα παρόμοια. Στο ίδιο πνεύμα και με την ίδια ελαφρότητα, με την οποία απευθύνονται προς τους ψηφοφόρους οι δύο ανθυποψήφιοί μου, λες και έχουν να κάνουν με ιθαγενείς, θα μπορούσα κι εγώ να εξαγγείλω ότι θα κάνω το… πάρκο του Βουκεφάλα. Ή ακόμη να αντιγράψω τις εξαγγελίες Μαυρομάτη, που τάχα μου θα έφερνε δωρεάν πετρέλαιο για τους κατοίκους από τη Λιβύη του Καντάφι ή τις υποσχέσεις Τσαμασλή για παροχή δωρεάν ενέργειας στους συνδημότες μας. Ας συνέλθουν επιτέλους. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!!

Τα αναξιοποίητα πλεονεκτήματα της περιοχής  
Και ο υποψήφιος δήμαρχος Θερμαϊκού, Σπύρος Κουζινόπουλος, συνέχισε με έκκληση προς τους άλλους δυο ανθυποψηφίους του:
«Καλώ τους κυρίους Μαυρομάτη και Τσαμασλή να προσγειωθούν, να δούνε την πραγματικότητα και να αφήσουν τα παχιά λόγια. Αυτή τη στιγμή έχουμε έναν πεπαλαιωμένο στόλο οχημάτων, έχουμε απορριμματοφόρα τα οποία κάθε δύο και τρεις πηγαίνουν στα συνεργεία για επισκευή. Χρειάζονται χρήματα. Και για την απόκτησή τους, απαιτείται ένας προγραμματισμός, μια σοβαρή συζήτηση ειδικών για το πώς ο δήμος θα μπορούσε να βρει κάποιους επιπλέον πόρους, πέρα από την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση. Αυτοί οι πόροι, θα μπορούσαν να προκύψουν από την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων του δήμου Θερμαϊκού, κάτι που δεν έγινε αυτά τα τρεισήμισι χρόνια, αλλά και την προηγούμενη οκταετία που ήταν δήμαρχος ο κ.Μαυρομάτης.

Ζούμε σε έναν παράδεισο με μοναδικά πλεονεκτήματα, που τον φτύσαμε στην κυριολεξία όλα αυτά τα χρόνια. Και πρέπει να επισημάνουμε ξεκάθαρα, πέρα από την ανικανότητα των μέχρι τώρα δημάρχων, και την τεράστια  ευθύνη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, την οποία υπηρετούσε ο κ.Τσαμασλής. Που δεν βοήθησαν ούτε κατ΄ελάχιστο το δήμο μας, δεν έκαναν απολύτως τίποτα. Λέμε να φέρουμε τουρίστες. Σε ποιους δρόμους θα κυκλοφορήσουν αυτοί οι τουρίστες; Θα κυκλοφορήσουν στο δρόμο Μηχανιώνας-Περαίας-Θεσσαλονίκης που έχει χαρακτηριστεί από την Τροχαία σαν ο πιο επικίνδυνος δρόμος στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς κάθε χρόνο σημειώνονται εδώ πέντε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και άλλοι 30 βαρύτατοι τραυματισμοί; Για το δρόμο αυτό πρέπει να προσθέσω, μια και ο κ.Τσαμασλής μας θύμισε ότι ήταν αντινομάρχης, πως ο τότε νομάρχης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, είχε δηλώσει ότι «αν εγώ δεν φτιάξω το δρόμο στη διάρκεια της θητείας μου, θα αυτοκτονήσω». Ο κ.Ψωμιάδης έφυγε ή μάλλον τον φύγανε, όμως ο δρόμος παραμένει στο ίδιο χάλι που ήταν και πριν μια τριακονταετία», κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος. 

1 σχόλιο:

  1. Κυριε Κουζινοπουλε,
    Το τι εκαναν και το τι δεν εκαναν ο κ. Τσαμασλης ο κ. Μαυροματης και ο απερχομενος κ.Αλεξανδρης με τους συμβουλους του, το ξερουμε παρα πολυ καλα οι περισσοτερες δημοτες . Το τι θα κανετε εσεις και με ποιον τροπο δεν μας εχετε πει ! Διοτι μεχρι σημερα αυτα που ακουω και διαβαζω στα κειμενα σας ειναι γενικολογα
    και το μεγαλιτερο μερος εξ αυτων περιοριζεται στο να κατηγορειτε τους συνηποψηφιους σας.Πειτε μας τι θα κανετε εσεις λοιπον και με ποιον τροπο χωρις πολλες φαμφαρες παλι... για την προβολη του εαυτου σας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.