Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Επίθεση με το καλημέρα της Bild στον Παύλο Χαϊκάλη

Βολές κατά του ανασχηματισμού της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα εκτοξεύει η Γερμανική εφημερίδα Bild λίγες ώρες μετά τον ανασχηματισμό, δημοσιεύοντας άρθρο με τίτλο «Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα».


Η γερμανική εφημερίδα, όχι μόνο δεν καθυστέρησε λεπτό να ξεσπάσει κατά τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου, αλλά έκανε και πρώτο θέμα, τον Παύλο Χαϊκάλη, χαρακτηρίζοντάς τον στον υπότιτλο του άρθρου ως «δεξιό λαϊκιστή που συγκρίνει την Μέρκελ με τον Χίτλερ».

Αναφέροντας πως ο πρωθυπουργό έκανε μια ανταλλαγή υπουργών για να κατευνάσει τις αντιρρήσεις της πολιτικής σκηνής και τους να απομακρύνει τους διαφωνούντες του κόμματός του αποκτώντας ταυτόχρονα και την κυβερνητική πλειοψηφία, η γερμανική εφημερίδα αναφέρει πως ο με την τοποθέτηση του Παύλου Χαϊκάλη, αποτελεί το νέο σκάνδαλο της Νέας Κυβέρνησης.

Βασικός λόγος, όπως σημειώνει το άρθρο, επειδή ο ίδιος ο κύριος Χαϊκάλης σε συνέντευξή του στην Tagesspiegel είχε αναφέρει πως η Καγκελάριος Μέρκελ είναι σαν τον Χίτλερ. «Ο άνθρωπος που συνέκρινε την Μέρκελ με τον Χίτλερτώρα κάθεται στο τραπέζι του υπουργικού συμβουλίου για να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνεί η γερμανίδα Καγκελάριος με τον έλληνα πρωθυπουργό» λέει χαρακτηριστικά ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί επικριτικά και στο βιογραφικό του κ. Χαϊκάλη σημειώνοντας πως ο «νυν υπουργός είναι ένας διάσημος ηθοποιός που συντάχτηκε μόλις το 2012 με τα δεξιά λαικά κόμματα κατεβαίνοντας στο στίβο της ελληνικής πολιτικής σκηνής». Αναφορά κάνει και στην εκστρατεία του κόμματος με τίτλο Η Ελλάδα στους Έλληνες, της οποίας θερμός υποστηρικτής υπήρξε ο κ. Χαϊκάλης.


Πληροφορίες: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.