Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Πανούσης: Μου ζητήθηκε να είμαι έτοιμος για ενδεχόμενο Grexit

Αιφνιδίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης,  Γιάννης Πανούσης, όταν μιλώντας σήμερα το πρωί στην πρωινή εκπομπή του Mega, και σε ερώτηση αν η κυβέρνηση είχε πάρει μέτρα για ενδεχόμενο Grexit, απάντησε ότι «εμένα μου είχε ζητηθεί να προετοιμαστώ και ήμουν έτοιμος».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου «πόσους είχατε βάλει έξω από το Νομισματοκοπείο;», ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε: «Αυτό δεν ισχύει. Κανέναν». «Ξέρετε, στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται, υπήρχε κίνδυνος στο Αιγαίο, είναι και οι τζιχαντιστές» πρόσθεσε.
Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφωνία άνω των 40 βουλευτών με την κυβερνητική γραμμή ο Γιάννης Πανούσης έκανε λόγο για... «τρικομματική κυβέρνηση» αναφέροντας ότι «εντός του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ένα πλήρως αυτόνομο κέντρο εξουσίας με διαφορετική γραμμή και οργάνωση σε σχέση με το υπόλοιπο κόμμα».
«Οι αριθμοί, συν-πλην ένα είναι οι ίδιοι αν παρατηρήσει κανείς τις ψηφοφορίες», είπε ο κ. Πανούσης. Ουσιαστικά φωτογραφίζοντας της Αριστερή Πλατφόρμα, ο κ. Πανούσης υποστήριξε ότι «υπάρχει ένας συγκροτημένος πυρήνας με σαφή διαφορά στρατηγικής και θα συνεχίσει να υπάρχει πρόβλημα. Για το λόγο αυτό μίλησαν για γάγγραινα ».
Μάλιστα άφησε να εννοηθεί με έμμεσο τρόπο πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει άμεσα να λάβει πρωτοβουλίες απομάκρυνσης του πυρήνα αυτού λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έτσι γίνεσαι ηγέτης, κάτι ανάλογο έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου στο παρελθόν».
Ακόμη, ο υπουργός είπε ότι ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να βάλει 10 υπουργούς που δεν θα επιθυμούν να εκλεγούν ξανά έτσι ώστε να δουλέψουν απερίσπαστοι και να κάνουν όσα πρέπει να γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα για τη σωτηρία της χώρας.

Πηγή:iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.