Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο

Μουσική πανδαισία αναμένεται να υπάρξει στο Δήμο Δέλτα το τριήμερο από 25-27 Αυγούστου, στο πολύ ενδιαφέρον 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, έναν από τους πλέον γνωστούς και αγαπημένους θεσμούς της Θεσσαλονίκης που αγκαλιάζεται με θέρμη κάθε χρόνο τόσο από τους συμμετέχοντες όσο και από το μουσικόφιλο κοινό.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών διοργανώνεται υπό τη σκέπη του δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού & Πολιτιστικού Οργανισμού, με κεντρικό μήνυμα "Η μουσική μας ενώνει", πραγματοποιείται δε φέτος, για 18η συνεχή χρονιά. 


Το Φεστιβάλ θα ξεκινήσει την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00 στον αύλειο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Σίνδου, με την καθιερωμένη τελετή έναρξης σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη και θα ολοκληρωθεί με την τελετή λήξης την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 και ώρα 21.00, στον ίδιο χώρο. Την ίδια μέρα, Κυριακή 30/8, στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της Σίνδου με παρέλαση των μουσικών τμημάτων σε πρωτότυπους σχηματισμούς.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα μουσικά σχήματα που συμμετέχουν διακρίνονται για την υψηλή καλλιτεχνική τους αξία και την υψηλή ποιότητα των παραστάσεων τους, στοιχεία που κατατάσσουν το Φεστιβάλ στα πιο σημαντικά της Ευρώπης (μέλος των Διεθνών Δικτύων IFEA & WASBE).

Φέτος, το Φεστιβάλ φιλοξενεί πάνω από 500 μουσικούς. Συγκεκριμένα συμμετέχουν οκτώ σχήματα:
       Ορχήστρα Πνευστών Ζαμπρόβ (Πολωνία)

       Νεανική Ορχήστρα Πνευστών "Πορτέτ" (Ουκρανία)

       Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Λόβετς (Βουλγαρία)

       Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Σουκόβολα (Πολωνία)

       Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς

       Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων

       Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας

       Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα


Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ., του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα, που χρόνια τώρα στέκεται αρωγός σε αυτήν την τόσο μεγάλη προσπάθεια.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.