Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τ.Αλεξιάδης:«Σαρωτικοί έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές»

«Σαρωτικούς ελέγχους» ειδικά στις τουριστικές περιοχές, προανήγγειλε το πρωί μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις.

Όπως υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός: «Προχωράμε σε μεγάλους ελέγχους στο θέμα του ΦΠΑ. Δεν είναι δυνατό τη στιγμή που έχουμε επιβαρύνει τον πολίτη σε αύξηση του ΦΠΑ, αναγκασμένοι από μία συγκυρία και κάποιοι έξυπνοι να παίρνουν τον αυξημένο ΦΠΑ και να τον βάζουν στην τσέπη τους. Το κύκλωμα των πλαστών ταμειακών μηχανών θα ξηλωθεί. Δεν μπορώ να καταλάβω σε τι διαφέρει αυτός που μπαίνει στο σπίτι του πολίτη και του κλέβει τα χρήματα από αυτόν που έχει μία πλαστή ταμειακή μηχανή. Θα ζητήσω τη συνδρομή κάθε υπηρεσίας, θα ξηλωθεί αυτό το σύστημα και θα πρέπει να γίνουν πιο αυστηρές οι ποινές γιατί είναι κλοπή του πολίτη», υπογράμμισε ο κ. Αλεξιάδης.

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ επεσήμανε ότι «πρέπει να δούμε το περιεχόμενο του νόμου, τι υπάγεται σε αυτόν τον φόρο και το θέμα της πληρωμής του». «Μπορούμε να κάνουμε κινήσεις που θα ελαφρύνουν χαμηλές και μεσαίες περιουσίες», τόνισε και συνέχισε: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όταν ένας πολίτης έχει τρία ακίνητα και χρωστάει τεράστια ποσά στην εφορία να μην μπορεί να εκχωρήσει ένα ακίνητο. Και σε αυτόν τον τομέα θα υπάρξουν αλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.