Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Θερμαϊκός: Προβληματίζουν οι πολύωρες διακοπές νερού

Έντονο προβληματισμό για την επάρκεια του δικτύου ύδρευσης του δήμου Θερμαϊκού, δημιουργούν οι πολύωρες διακοπές που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες αρχικά στις περιοχές της Περαίας και των Νέων Επιβατών και χτες της Αγίας Τριάδας. Και το ερώτημα εάν το υπάρχον δίκτυο, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι πηγές υδροδότησης επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου κατά τη θερινή περίοδο, με τον διπλασιασμό σχεδόν του πληθυσμού, παραμένει πάντα επίκαιρο.

Με την ευκαιρία παραθέτουμε το ενδιαφέρον σχόλιο που αναρτήθηκε για το θέμα αυτό από τον Ακτιβιστή:

«Για τους ντόπιους και τους γνώστες ήταν αναμενόμενα τα προβλήματα στην υδροδότηση του παλιού δήμου Θερμαϊκού. Και αυτό γιατί, χωρίς να θέλουμε να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ΔΕΥΑΘ, όσες νέες γεωτρήσεις κι αν γίνουν δεν θα μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα μακροπρόθεσμα και οριστικά αν δεν υπάρξει μια μεταφορά ύδατος από περιοχές που προσφέρουν επάρκεια και καλής ποιότητας νερό. Γιατί ο δήμος Θερμαϊκού μεγάλωσε και το καλοκαίρι διπλασιάζει, με τους επισκέπτες, τις ανάγκες του.

Ανήσυχοι οι κάτοικοι ( προχθές της Περαίας και των Επιβατών) σήμερα της Αγίας Τριάδας είδαν τις βρύσες των σπιτιών τους να στερεύουν για περισσότερο από 10ωρο. Δεχθήκαμε πολλές διαμαρτυρίες με μεηλ και τηλεφωνήματα.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΘ κ. Άγγελο Σαμακοβλή, μας πληροφόρησε πως η σημερινή διακοπή στην Αγία Τριάδα οφείλεται σε μεγάλη βλάβη στην αντλία (κάηκε) της γεώτρησης η οποία αποκαταστάθηκε μετά τις 8 το απόγευμα χωρίς όμως μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται η ανάρτηση να υπάρχει κανονική ροή. Ο κ. Σαμακοβλής δεν μας απέκρυψε πως οι παροχές υδροδότησης βρίσκονται σε οριακό σημείο.
Όταν τον ρωτήσαμε για την αντίστοιχη διακοπή στην Περαία μας πληροφόρησε ότι οφείλεται στο ότι τέθηκαν εκτός λειτουργίας δύο γεωτρήσεις στον Μπαξέ (υφαλμύρωση) και αναγκάστηκε να "δώσει" το νερό της μιας γεώτρησης στους Ν.Επιβάτες για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Σύστησε στους κατοίκους να φροντίσουν για λιγότερη κατανάλωση, χωρίς σπατάλη σε ποτίσματα κήπων κλπ.
Αναμένεται να τεθεί στο σύστημα μια νέα γεώτρηση στην Αγία Τριάδα, ίσως και την ερχόμενη βδομάδα, αν πραγματοποιηθεί η σύνδεση με την ΔΕΗ. 

Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε κακόβουλη κριτική όμως είμαστε αναγκασμένοι να υπενθυμίσουμε τις μεγάλες διαφημιστικές καταχωρήσεις της ΔΕΥΑΘ (όπως και άλλων  δημοτικών εταιριών) προς φιλικά ( και όχι) έντυπα  που μας καθησύχαζαν από τον χειμώνα πως θα υπάρχει πλήρης επάρκεια νερού στον Θερμαϊκό. Διαβεβαίωση που μάλλον εξαντλείται ως ευσεβής πόθος των διοικούντων .....»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.