Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

To απρόσμενο τηλεφώνημα του Κ.Καραμανλή στον Α.Τσίπρα

Ένα απρόσμενο τηλεφώνημα συμπαράστασης δέχθηκε ο πρωθυπουργός τη Δευτέρα το βράδυ, λίγες ώρες μετά τη δραματική μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής, σύμφωνα με την εφημερίδα Realnews. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ήταν ο Κώστας Καραμανλής. 

«Να γνωρίζεις ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. Θα στηρίξει στη Βουλή τη συμφωνία» φέρεται να διαβεβαίωσε τον Αλέξη Τσίπρα ο πρώην πρωθυπουργός.

Η παρουσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην προεδρία της ΝΔ ήταν ενθαρρυντικό σημάδι σε σχέση με το χαμηλό βαρομετρικό που επικρατούσε στη σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά. «Ο Βαγγέλης είναι σπαθί. Από τη στιγμή που έδωσε το λόγο του, θα τον τηρήσει» είπε στον πρωθυπουργό υψηλόβαθμος πολιτικός παράγοντας.


Την ίδια διαβεβαίωση φαίνεται πως έλαβε ο πρωθυπουργός και από τον Κώστα Καραμανλή.  «Με τόνωσε» ήταν η φράση του Τσίπρα όταν ολοκλήρωσε το τηλεφώνημα με τον πρώην πρωθυπουργό. Γεγονός είναι ότι ο κ. Καραμανλής ήταν ανήσυχος όλους τους τελευταίους μήνες της διαπραγμάτευσης και παρότρυνε μέσω συνομιλητών του πολλές φορές την κυβέρνηση να κλείσει την περίφημη συμφωνία, ώστε να αποφευχθεί το Grexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.