Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σ.Φάμελλος: "Ήθελαν την τιμωρία αυτής της κυβέρνησης"

«Στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές αποκαλύφθηκαν τα βασικά σχέδια του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήταν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, με στόχο να τιμωρηθούν οι Έλληνες και να τιμωρηθεί αυτή η κυβέρνηση γιατί τολμάει, γιατί φέρνει μια εναλλακτική φωνή στην Ευρώπη», δήλωσε κατά την έναρξη της ομιλίας του, o Βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος, ως Ειδικός Αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ, στη σημερινή, κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων Επιτροπών της Βουλής.

«Ξέρουμε ότι η κατάληξη είναι μια δύσκολη συμφωνία. Όμως, σε αντίθετη περίπτωση, η επιλογή μας θα ήταν η άτακτη χρεοκοπία με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας, με σαφές αρνητικό ταξικό χαρακτήρα, εις βάρος των ανθρώπων που πλήττονται περισσότερο από την κρίση, εις βάρος των εργαζομένων, των ανέργων, των μικροεπαγγελματιών και των αγροτών», τόνισε ο Ειδικός Αγορητής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι η εν τούτοις, η συμφωνία μας δίνει μια άλλη δυνατότητα, να διεκδικήσουμε μια άλλη πολιτική στην Ευρώπη και να αξιοποιήσουμε αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο προς όφελος των πολιτών:
«Γι' αυτό το λόγο δεν θα δεχθούμε να πέσει αυτή η κυβέρνηση. Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί ξανά η Ελλάδα από τις δυνάμεις που την έφεραν εδώ, που έκαναν καθεστώς την διαπλοκή, τις φωτογραφικές διατάξεις, το πελατειακό κράτος, τις μίζες και τη διαφθορά. Η Αριστερά δεν γεννήθηκε για να γυρνά την πλάτη στην ιστορία, γεννήθηκε και δημιουργήθηκε από το λαό για να αναλαμβάνει τις ευθύνες της».
Επιπλέον, ο Σωκράτης Φάμελλος δεν παρέλειψε να αναφέρει το γεγονός ότι μέσα σε έξι μήνες, αυτή η κυβέρνηση κατόρθωσε να ανορθώσει το φρόνημα της ελληνικής κοινωνίας, να απελευθερώσει ένα κύμα ανακατατάξεων στην Ευρώπη και, κυρίως, να θέσει εκ νέου το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους. Όλα αυτά, μαζί με ένα σημαντικό πακέτο ανάπτυξης και επενδύσεων που διεκδικούμε ως χώρα, είναι σημαντικά εργαλεία και ολοκληρώνουν τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας.
Ως προς τα ζητήματα του νομοσχεδίου «επέρχονται μεταβολές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι οποίες είναι σημαντικές και εκτεταμένες, αλλά δεν λύνουν το γνωστό σοβαρό πρόβλημα με την άσκηση και απόδοση της δικαιοσύνης στη χώρα μας η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντικές καθυστερήσεις και ελλιπή και μη ισότιμη απόδοση της. Παράλληλα, τίθεται προς νομοθέτηση και το  πλαίσιο για την ανάκαμψη και εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων επενδύσεων. Οι επιπτώσεις από τη ψήφιση των αντίστοιχων άρθρων θα είναι θετικές και αναμένεται να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έτσι ώστε οι καταθέσεις να επιστρέψουν στις ελληνικές τράπεζες».

«Γνωρίζουμε ότι σε αυτό το νομοσχέδιο περιλαμβάνονται στοιχεία που έχουν τόσο σε αξιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εφαρμογής αρνητικό πρόσημο. Είναι υποχρέωση αυτής της κυβέρνησης και αυτής της Βουλής να διεκδικήσουμε βελτιώσεις και αντίμετρα μέσα στο 2015. Οι δεσμεύσεις που αφορούν στην προστασία της πρώτης κατοικίας αποτελούν ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Η νέα συμφωνία είναι συμφωνία λιτότητας. Δίνει όμως τη δυνατότητα να αποβάλλουμε διαχρονικά καρκινώματα της πατρίδας μας. Εκεί θα κριθούμε. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να τα καταφέρει και μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο του εκβιασμού και των διλημμάτων. Έχουμε το περιθώριο να ανασυνταχθούμε, να παλέψουμε και να ασκήσουμε πολιτικές που θα αποκρούουν τις αρνητικές επιπτώσεις των όσων τίθενται ως προαπαιτούμενα. Και να χαράξουμε μια νέα στρατηγική για την Ευρώπη. Αυτή η διεκδίκηση δεν θα γίνει μόνο από την κυβέρνηση. Θα γίνει με την κοινωνία για την κοινωνία. Με τους ενεργούς πολίτες και τα κινήματά τους. Γιατί τίποτα δεν θα πετύχουμε αν δεν είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος, ολοκληρώνοντας την εισήγησή του στις Επιτροπές, ως Ειδικός Αγορητής ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.