Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός μετά την ψυχρολουσία

"Αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που χάνεται....."
Θέμα ολίγων ωρών θεωρείται πλέον ο σαρωτικός ανασχηματισμός του κυβερνητικού σχήματος, μετά τις 38+1 διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία στη Βουλή. Ο Πρωθυπουργός καλείται να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες καθώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κρατιέται στη... ζωή με την τεχνητή αναπνοή της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

«Εκείνο που προέχει σήμερα είναι η υπογραφή της συμφωνίας» διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αμέσως μετά θα προσφύγει σε κάλπες.
Σε πρώτη φάση δεδομένες θα πρέπει να θεωρούνται οι απομακρύνσεις των βουλευτών που καταψήφισαν δηλαδή των κκ. Λαφαζάνη, Στρατούλη, Ήσυχος, ενώ η Νάντια Βαλαβάνη έχει ήδη παραιτηθεί.
Την ίδια στιγμή, εκτός κυβερνητικού σχήματος αναμένεται να μείνει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χουντής ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει την παραίτηση του για να πάει στην ευρωβουλή στη θέση του παραιτηθέντος Μανώλη Γλέζου.

Σακελλαρίδης: Διαίρεση στην ενότητα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, συνιστά σοβαρή διαίρεση στην ενότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει ότι «32 Βουλευτές αποφάσισαν να μην στηρίξουν την κυβέρνηση της Αριστεράς καταψηφίζοντας την επιλογή της για αποτροπή του κινδύνου της χρεοκοπίας».
Υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι «βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της Συμφωνίας, το αμέσως επόμενο διάστημα».

Ανακατατάξεις σε υπουργεία
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ανακατατάξεις είναι πολύ πιθανές σε υπουργεία όπως τα Δικαιοσύνης, Καταπολέμησης της Διαφθοράς και Παιδείας, που εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα.

Εξάλλου, και ο Πάνος Σκουρλέτης έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου την πρόθεση του να μην παραμείνει στο υπουργείο Εργασίας ανεξαρτήτως ανασχηματισμού. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί σε άλλο πόστο, ενώ εκτός κυβέρνησης θα παραμείνει ο Θοδωρής Δρίτσας καθώς διαφωνεί με το μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.