Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Αρχίζουν την Παρασκευή τα «Μηχανιώτικα» με Κώστα Μακεδόνα

Το τριήμερο Παρασκευή 31 Ιουλίου, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Αυγούστου στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας και με ώρα έναρξης 21:30, θα πραγματοποιηθούν τα φετινά «Μηχανιώτικα» και η Γιορτή Σαρδέλας, εκδηλώσεις που αποτελούν κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου, θα δώσει συναυλία ο Κώστας Μακεδόνας. Μαζί του θα τραγουδήσει η Ζωή Παπαδοπούλου,ενώ στη διεύθυνση της ορχήστρας είναι ο συντοπίτης Κώστας Βελλιάδης.  
Το Σάββατο 1 Αυγούστου, θα γίνει η Γιορτή Σαρδέλας, με ψητή σαρδέλα και κεράσματα, αλλά και λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια από το συγκρότημα «Άιντε ψιλά-ψιλά».
Την Κυριακή 2 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, με χορευτικά συγκροτήματα από την Ελλάδα, τη Ρωσία, την Ινδία, την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τον Καναδά.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.
Με την ευκαιρία της οργάνωσης των «Μηχανιώτικων» ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Τα Μηχανιώτικα και η Γιορτή Σαρδέλας επανέρχονται μετά από τέσσερα χρόνια, αφού είχαν καταργηθεί από την προηγουμένη διοίκηση. Στο φυσικό τους χώρο που είναι το λιμάνι και προς τιμήν του μεγαλύτερου αλιευτικού κέντρου της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για σημαντικό γεγονός για το δήμο μας. Στην καρδιά του καλοκαιριού συμβολίζουν τον πολιτισμό και την παράδοση ενός τόπου που είναι άρρηκτα δεμένος με τη θάλασσα. Στις δύσκολες ημέρες που περνάει η ελληνική κοινωνία κάθε δυνατότητα να έρθουμε πιο κοντά και να καλλιεργήσουμε τη συλλογικότητα είναι μια ευκαιρία που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε. Όσο περισσότεροι βρεθούμε στα φετινά «Μηχανιώτικα» τόσο μεγαλύτερη δύναμη θα πάρουμε όλοι για τη συνέχεια. Το πλούσιο πρόγραμμα καλύπτεται εξολοκλήρου από χορηγίες χωρίς να επιβαρύνεται το ταμείο του δήμου, ενώ οι εκδηλώσεις τονώνουν την τοπική οικονομία».    
Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου στο χώρο του λιμανιού της Ν. Μηχανιώνας θα υπάρχει ειδικό περίπτερο του τμήματος εθελοντών του δήμου Θερμαϊκού για τη συλλογή φαρμάκων και ρουχισμού, υπέρ απόρων οικογενειών, αλλά και του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.