Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κινητοποιήσεις προαναγγέλει το ΕΚΘ για τη συμφωνία

«Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από τις αφόρητες πιέσεις συγκεκριμένων ηγετών της Ευρώπης και με την απειλή της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ αλλά και τις παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης, οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, προαναγγέλοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις. 

Όπως αναφέρει:
«Αντιμέτωποι με μια σειρά νέων φόρων άμεσων ή έμμεσων έρχονται από Δευτέρα οι Έλληνες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι.
Η «δημιουργική ασάφεια» της κυβέρνησης των τελευταίων 5,5 μηνών συγκεκριμενοποιήθηκε, κωδικοποιήθηκε και ακούει στο όνομα «Μνημόνιο 3». Οι προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης μετά από μια σειρά λάθος χειρισμών και διαπραγματεύσεις που πάντα τελείωναν και συνεχώς ξεκινούσαν εκ νέου φαίνεται πως αποτελούν πλέον… «όνειρο θερινής νυκτός». Αντί της υλοποίησης του «Προγράμματος της Θεσσαλονίκης» επιβάλλονται νέα δυσβάσταχτα μέτρα, νέοι φόροι, αυξήσεις τιμών σε βασικά είδη της καθημερινότητας που μόνο σε περεταίρω ύφεση και σκληρή λιτότητα μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα. Ακολουθούν ιδιωτικοποιήσεις, παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και αλλαγές στα εργασιακά (π.χ. απελευθερώνονται οι μαζικές απολύσεις που είχαν "παγώσει" με παρέμβαση των Συνδικάτων και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας ILO).  Το νέο πακέτο μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση και ξεπερνούν σε ύψους τα 13,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αποτελεί την «ταφόπλακα» της ελληνικής οικογένειας, του μικρομεσαίου επιχειρηματία, του κόσμου της εργασίας.
Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε την περασμένη Τετάρτη από τη Βουλή των Ελλήνων μετά από τις αφόρητες πιέσεις συγκεκριμένων ηγετών της Ευρώπης και με την απειλή της εξόδου της χώρας από τη ζώνη του Ευρώ αλλά και τις παλινωδίες από την πλευρά της κυβέρνησης, οδηγεί την ελληνική κοινωνία στην εξαθλίωση. 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τη στάση τους επέλεξαν να γυρίσουν την πλάτη στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης και των λαών, λειτούργησαν ακόμα πιο εχθρικά και εκδικητικά, κούνησαν το δάχτυλο απειλώντας με GREXIT που θα είχε ως αποτέλεσμα την απομόνωση της χώρας μας.
Από την πλευρά της, η ελληνική κυβέρνηση τόσους μήνες νόμιζε πως έχει το μαγικό ραβδάκι, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο και τώρα ζητάει τα… ρέστα για τις δικές της καταστροφικές επιλογές από τους πολίτες. Κατάφερε μέσα από ένα άκρως διχαστικό δημοψήφισμα να αυξήσει τα μέτρα, που είχε προτείνει (8,5 δισ. ευρώ), κατά πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μόλις σε… μια εβδομάδα!
Έξι μήνες τώρα η κυβέρνηση δεν έκανε απολύτως τίποτα για να πατάξει την παραοικονομία, το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή, ούτε εκπόνησε κάποιο σχέδιο για την αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της χώρας!
Στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση είναι δραματική.  Η ανεργία αυξάνεται, επενδύσεις δεν έρχονται, επιχειρήσεις κινούνται μεταξύ σφύρας και άκμονος, οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας μειώνονται, τα έργα υποδομής, όπως το ΜΕΤΡΟ, παραμένουν ανολοκλήρωτα.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης δεν θα μείνει θεατής μπροστά σε αυτό το «τσουνάμι» των μέτρων λιτότητας που ήδη θεσμοθετήθηκαν με τις ψήφους κυβέρνησης και αντιπολίτευσης αλλά και στα νέα που θα έρθουν. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που δεν ψήφισαν το νέο μνημόνιο αλλά στηρίζουν φανατικά, όπως άλλωστε οι ίδιοι δήλωσαν, την κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει!!!
Σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα προαναγγέλλουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενόψει της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων.
Αυτό τον αγώνα πρέπει να τον δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι: εργαζόμενοι,  συνταξιούχοι, άνεργοι!

 Η Διοίκηση του Ε.Κ.Θ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.