Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Έγκλημα για τη χώρα οι πρόωρες εκλογές, λέει η Ν.Δ.

Σε όλους τους τόνους και σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζουν στη ΝΔ, ότι η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες και πρέπει πάση θυσία να αποφευχθούν. Ο εκπρόσωπος του κόμματος, Κώστας Καραγκούνης, μιλώντας χτες στο «Real fm» έκανε λόγο για «εγκληματική» επιλογή.

«Θα ήταν εγκληματικό να προχωρήσει η χώρα σε εκλογές, όχι ότι η Νέα Δημοκρατία φοβάται τις εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιβεβαιώσει τη θεωρία της αριστερής παρένθεσης. Για τη χώρα θα ήταν ό,τι χειρότερο να πάμε σε εκλογές», είπε. Το βασικό επιχείρημα του εκπροσώπου της ΝΔ για την αποτροπή σύντομα εκλογικής αναμέτρησης ήταν ότι «ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει φύγει, δεν το έχουμε αποφύγει και βέβαια το λένε όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι είναι ανά πάσα στιγμή στο τραπέζι». Οπως συμπλήρωσε ο κ. Καραγκούνης, «η συμφωνία έχει διάφορα στάδια. Την Τετάρτη θα ψηφιστεί το δεύτερο πακέτο μέτρων. Χρονικά πηγαίνουμε έως τέλη Αυγούστου, πιθανότατα και το Σεπτέμβρη και λίγο αργότερα, ώστε να κλειδώσει η συμφωνία, διότι μετά ξεκινάει η επόμενη φάση που είναι η εφαρμογή της συμφωνίας», είπε.
Πάντως στη συνεδρίαση του Διαγραμματειακού υπό το γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση όλων των ΝΟΔΕ, προκειμένου το κόμμα να μπει σταδιακά σε μια εκλογική ετοιμότητα, καλλιεργώντας τη θέση ότι η ΝΔ είναι η μοναδική σταθερά του πολιτικού συστήματος που μπορεί να διασφαλίσει χωρίς κινδύνους την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει ανοιχτό στο μεταξύ το θέμα της αρχηγίας της, που, όπως έχει συμφωνηθεί είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί ν' ανοίξει επί του παρόντος, όσο δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές. Αν και μεγάλος αριθμός μελών της ΚΟ και κορυφαία κομματικά στελέχη συγκλίνουν στην άποψη ότι ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί να παραμείνει στη θέση του προέδρου. Η στάση του στη Βουλή και η διάθεση συνεννόησης που επιδεικνύει στο εσωτερικό του κόμματος έχουν προκαλέσει ικανοποίηση στις τάξεις της ΝΔ και, όπως επισημαίνεται από πολλές πλευρές, θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος μετά τον Αντ. Σαμαρά, κατόπιν συμφωνίας ισχυρών εσωκομματικών ομάδων.
Συναντήσεις Μεϊμαράκη
Χτες, ο κ. Μεϊμαράκης είχε διαδοχικές συναντήσεις με κομματικά στελέχη που ασχολούνται με τα οικονομικά θέματα, τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και τον πολιτικό σχεδιασμό. Οι συναντήσεις αυτές θα συνεχιστούν – κατά πληροφορίες-, και μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να εξεταστεί πώς διαμορφώνεται το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, χτες ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τα αγροτικά, τα συνταξιοδοτικά και τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Πηγές της Συγγρού αναφέρουν ότι προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η αποκατάσταση της λειτουργίας της αγοράς και κυρίως του τραπεζικού συστήματος και ότι θα μεταφέρει τις θέσεις της και τις προτάσεις της στην κυβέρνηση

 Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.