Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Τα ΜΑΤ κάλεσε η διοίκηση Μαυρομάτη για το ξεπούλημα της καθαριότητας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση των εργαζομένων στο δήμο Θερμαϊκού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου, ενώ η διοίκηση Μαυρομάτη κάλεσε τα ΜΑΤ για να «προστατεύσει» τους εργολάβους.

Εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή της στην ενέργεια της δημοτικής αρχής να προχωρήσει στο ξεπούλημα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΑ και ο Σύλλογος Εργαζομένων δήμου Θερμαϊκού κήρυξε στάση εργασίας όλων των εργαζομένων και συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, στην Περαία, την ώρα που θα γινόταν εκεί το άνοιγμα των προσφορών για την ανάδειξη του εργολάβου που θα πάρει την καθαριότητα του Δήμου. Και όταν η δημοτική αρχή είδε τη συγκέντρωση των εργαζομένων, κάλεσε τα ΜΑΤ και μετέθεσε την αποσφράγιση των προσφορών στο δημοτικό κτίριο της Νέας Μηχανιώνας, στο οποίο μέχρι αυτή την ώρα (ώρα 13,30) συνεχίζουν να παραμένουν οι διαμαρτυρόμενοι εργαζόμενοι.

Η ανακοίνωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ

Το «γαϊτανάκι» των ιδιωτικοποιήσεων της καθαριότητας σε πολλούς Δήμους συνεχίζεται. Φαίνεται πως κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη αυτή συγκυρία και να καρπωθούν οφέλη σε βάρος των Δημοτών.
Συγκεκριμένα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Θερμαϊκού εκμεταλλευόμενη το αντιδραστικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο επιχειρεί να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών για τους επόμενους 24 μήνες.Εκχωρεί το «φιλέτο» των υπηρεσιών του Δήμου διαλύοντας έτσι την υπηρεσία του Δήμου και μετακυλώντας σιγά-σιγά για μια ακόμη φορά το βάρος στους Δημότες που θα κληθούν να επωμισθούν τα «κέρδη» του ιδιώτη!!!
Ως ημέρα αποσφράγισης των προσφορών έχει οριστεί η Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015. Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θερμαϊκού προκήρυξε Στάση εργασίας των μελών του, την ίδια ημέρα από τις 9.00 το πρωί μέχρι και την λήξη του ωραρίου, ως μια πρώτη έκφραση αντίδρασης στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού.
Η αντίδραση των εργαζομένων ενάντια στο μπλοκ των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να είναι συλλογική και μαζική.
Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 9.00 το πρωί έως το τέλος της πρωινής βάρδιας την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 για τους εργαζόμενους στους Ο.Τ.Α. του Νομού Θεσσαλονίκης και την πραγματοποίηση Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 9.30 το πρωί στο Δημαρχείο Θερμαϊκού (Μεγ. Αλεξάνδρου 2- Περαία).
Καλούμε τους Συλλόγους-Μέλη της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο Νομό Θεσσαλονίκης να συμπαρασταθούν μαζικά, ενωτικά και αποφασιστικά προκειμένου να αποτραπεί η προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας του Δήμου Θερμαϊκού.
Με τη δυναμική παρουσία μας παραμένουμε συνεπείς στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις διαφυλάσσοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των Δήμων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!!!
Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς
Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.
Ο Πρόεδρος
Θέμης Μπαλασόπουλος


Ο Γεν. Γραμματέας
Βασίλης Πετρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.