Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Στα πρόθυρα διαζυγίου στο ΣΥΡΙΖΑ

Σε οριακό σημείο, βρίσκονται πλέον οι σχέσεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους διαφωνούντες της «Αριστερής Πλατφόρμας», όπως φαίνεται ξεκάθαρα και από το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Αυγή», και ένα επώδυνο διαζύγιο δεν φαίνεται υπό τις σημερινές συνθήκες ότι μπορεί να αποφευχθεί. Απλώς, οι δύο πλευρές δεν θέλουν να χρεωθούν τις σοβαρές ευθύνες μιας τέτοιας διάσπασης.

Όπως γράφει στο σημερινή κύριο θέμα της «Η Αυγή»:
«Η βούληση για ενότητα του κυβερνώ ντος κόμματος παραμένει κοινός τόπος και αξία για όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η πρόοδος και εμβάθυνση του διαλόγου για τις αναγκαίες απαντήσεις στα ερωτήματα και τα διλήμματα της πολιτικής συγκυρίας μεγεθύνουν τα εξωτερικά χάσματα και αυξάνουν τις δυσκολίες της κοινής πορείας.
Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Π.Γ., ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι "ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία και τη μειοψηφία της Κ.Ο.", ζήτησε η στρατηγική του κόμματος να αποσαφηνιστεί μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες που να εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων (δηλαδή έκτακτο συνέδριο) και τόνισε ότι "υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος".
"Ενότητα μέσα από τη διαφορετικότητα" ζήτησε -μιλώντας σε εκδήλωση της Iskra στον Πανελλήνιο- ο Π. Λαφαζάνης, ο οποίος υποστήριξε ότι "δεν μπορεί να υπάρχει εναλλακτική -των Μνημονίων- λύση χωρίς ισχυρό πολιτικό σχέδιο εξόδου από την Ευρωζώνη".
* Μάχη της Αριστεράς σε όλα τα επίπεδα -και από αυτό της κυβέρνησης- στις συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί ζητάει ο Αλ. Τσίπρας

* "Όχι μέχρι το τέλος" και διαμόρφωση πολιτικού σχεδίου εξόδου από το ευρώ προτείνει ο Π. Λαφαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.