Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Γκίζι: "Ο Σόϊμπλε ήθελε να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση"

Σφοδρή επίθεση κατά του Σόϊμπλε, ότι ήθελε να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, εξαπέλυσε μιλώντας στο γερμανικό κοινοβούλιο ο Πρόεδρος του κόμματος της Αριστεράς στη Γερμανία «Ντιε Λίνκε», Γκρέγκορ Γκίζι. Δηλώνοντας παράλληλα πως αν ήταν μέλος της Ελληνικής Βουλής θα ψήφιζε "ναι" για να αποτρέψει την καταστροφή των Ελλήνων.

"Αυτές τις μέρες ο Καγκελάριος λεγόταν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε", δήλωσε ο ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς και κατηγόρησε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι ήθελε να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ η Άγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε πολύ αδύναμη.
"Κύριε Σόιμπλε, λυπάμαι, αλλά ετοιμάζεστε να καταστρέψετε την ευρωπαϊκή ιδέα", δήλωσε ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι και επανέλαβε ότι τόσο η Καγκελάριος, όσο και ο υπουργός Οικονομικών και ο Αντικαγκελάριος διαπράττουν το μεγαλύτερο σφάλμα της πολιτικής τους καριέρας.
"Η Γερμανία χρειάζεται το ευρώ περισσότερο από την Ελλάδα", τόνισε και πρόσθεσε ότι η Αριστερά "παραμένει αλληλέγγυα με την ελληνική κυβέρνηση". Αν ήμουν μέλος, προχθές, της Ελληνικής Βουλής θα ψήφιζα "ναι", για να αποτρέψω την καταστροφή των Ελλήνων, σημείωσε.
"Αυτές τις μέρες ο Καγκελάριος λεγόταν Βόλφγκανγκ Σόιμπλε", δήλωσε ο κ. Γκίζι και κατηγόρησε τον γερμανό υπουργό Οικονομικών ότι ήθελε να ανατρέψει την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν τα κατάφερε, ενώ η Άγγελα Μέρκελ εμφανίστηκε πολύ αδύναμη.
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. της Linke αναφέρθηκε ακόμη σε ένα "κούρεμα" χρέους, επισημαίνοντας ότι ένα τέτοιο έλαβε η ίδια η Γερμανία και χαρακτήρισε την πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης "αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιευρωπαϊκή".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.