Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμαριά

Με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καλαμαριάς, εγκρίθηκε η λήψη απόφασης σχετικά με την εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σε κόμβους και τμήματα οδών της Καλαμαριάς και πιο συγκεκριμένα της Πολεοδομικής Ενότητας Βότση.

Οι παρεμβάσεις (κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση) έχουν σαν στόχο τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, όπου οι δραστηριότητες των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (πεζοί κ.λπ.) είναι αυξημένες με βασικό κριτήριο την ασφαλή διακίνησή τους (π.χ. σχολικά συγκροτήματα Π. Ε. Βότση) και συνεπώς τη μείωση ή και αποτροπή των ατυχημάτων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σε οδούς και κόμβους του δημοτικού δικτύου είτε μεμονωμένα (ενδυνάμωση οδικής ασφάλειας μεμονωμένων κόμβων και βελτίωση της κυκλοφοριακής οργάνωσής τους), είτε σε συγκεκριμένη περιοχή (ζώνη πολεοδομικής ενότητας Βότση) χαρακτηριστικό της οποίας είναι η πυκνότητα σχολικών συγκροτημάτων σε συνδυασμό με διαμπερή κυκλοφορία (κυκλοφοριακές ροές από τους όμορους Δήμους Θεσσαλονίκης & Πυλαίας-Χορτιάτη προς την Καλαμαριά, την Ανατολική Θεσσαλονίκη και το αντίστροφο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.