Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Δημοσκόπηση: Το 70% των πολιτών υπέρ της συμφωνίας

Με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό, 42,5%, έναντι 21,5% της Ν.Δ., προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου δημοσκόπησης της εταιρείας PALMOS ANALYSIS, που δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Παρά την υπογραφή της επαχθούς συμφωνίας, φαίνεται πως αν γίνονταν αύριο εκλογές, εκτιμάται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατακτούσε την αυτοδυναμία στη Βουλή με 164 έδρες.
Η Ν.Δ. στην εκτίμηση ψήφου καταγράφει ποσοστό 21,5% (και 58 έδρες), ενώ τρίτο κόμμα είναι το Ποτάμι με 8%. Η Χ.Α. ακολουθεί με 6,5%, το ΠΑΣΟΚ με 6,0%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ ο κυβερνητικός εταίρος, οι ΑΝ.ΕΛΛ. βρίσκονται ακριβώς στο όριο εισόδου 3%.
Αλλωστε το 70% των ερωτηθέντων φέρεται να τάσσεται υπέρ της συμφωνίας με σκληρούς όρους (το 63% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 89% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), ενώ υπέρ της εξόδου από το ευρώ και της χρεοκοπίας τάσσεται το 24%.

Φυσική συνέπεια μοιάζει κατόπιν αυτών ότι το 73% θέλει το νόμισμα της χώρας να παραμείνει το ευρώ (το 66% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 92% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.), έναντι του 20% που επιθυμεί την επιστροφή στο πάλαι ποτέ εθνικό νόμισμα, τη δραχμή, την οποία επιλέγουν το 26% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 5% όσων ψηφίζουν Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.