Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στον  «Αγγελιοφόρο» και τη «Μακεδονία» με κύριο αίτημα και στις δύο περιπτώσεις την καταβολή των αποδοχών, που συστηματικά καθυστερεί η εργοδοσία και στις δύο εφημερίδες της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, διεκδικώντας την επαναφορά σε συνθήκες εργασιακής ομαλότητας, δημοσιογράφοι, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό των εφημερίδων Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και της ιστοσελίδας www.agelioforos.gr, απεργούν από τις 08:00 της Παρασκευής 24 Ιουλίου ως τις 08:00 του Σαββάτου 25 Ιουλίου, και ζητούν από την ΕΒΕ ΑΕ:
- Να καταβάλει σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
- Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ, "προτάσεις εξ ορισμού ανεφάρμοστες επέλεξε να κάνει στους εργαζομένους η εργοδοσία των εφημερίδων Αγγελιοφόρος, Αγγελιοφόρος της Κυριακής και της ιστοσελίδαςwww.agelioforos.gr, αντί να εξαντλήσει κάθε μέσο ώστε να ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις υποχρεώσεις της. Έχοντας συσσωρεύσει οφειλές δεδουλευμένων σχεδόν έξι μηνών και αδυνατώντας πλέον να διαχειριστεί την έκρυθμη εργασιακή κατάσταση που η ίδια έχει δημιουργήσει, η ΕΒΕ ΑΕ οδηγεί σε αδιέξοδο μια εφημερίδα που με την έκδοσή της ανανέωσε τις προδιαγραφές της ενημέρωσης στη Βόρεια Ελλάδα. Οι Ενώσεις των εργαζομένων προσήλθαν όπως πάντα καλόπιστα σε διάλογο με τη διοίκηση και εισέπραξαν ανεφάρμοστες προτάσεις. Είναι πλέον στο χέρι της ΕΒΕ ΑΕ να αποκαταστήσει τους στοιχειώδεις όρους υπό τους οποίους μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους".
Παράλληλα, δημοσιογράφοι και τεχνικό προσωπικό προκηρύσσουν εικοσιτετράωρη απεργία στην εφημερίδα «Μακεδονία» από τις 09:00 της Παρασκευής 24 Ιουλίου έως τις 09:00 του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2015.
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, καθώς, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ, η διοίκηση της ΜΕΕ ΑΕ "επιχειρεί κινήσεις που οδηγούν σε αδιέξοδο συνεχίζοντας παράλληλα να καταστρατηγεί τις δεσμεύσεις της έναντι των εργαζομένων". Όπως προστίθεται, "Οι επανειλημμένες υποσχέσεις για ομαλοποίηση στην καταβολή της μισθοδοσίας έχουν μετατραπεί σε σποραδικές πληρωμές μικρών ποσών. Η πτώχευση του αθλητικού φύλλου «Σπορ του Βορρά» προκάλεσε την περαιτέρω επιδείνωση της θέσης του εκδοτικού συγκροτήματος. Οι προειδοποιήσεις για απολύσεις εργαζομένων κλόνισαν ακόμη περισσότερο την ήδη διαταραγμένη εργασιακή ειρήνη".
Τέλος, η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία:

- Να καταβάλει τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους.
- Να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.
- Να επανεξετάσει τις ενέργειές της σχετικά με τα «Σπορ του Βορρά».
- Να εγκαταλείψει την ιδέα των απολύσεων εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.