Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Παγκόσμιο ρεκόρ: Μόνο 3 συνδέσεις στην αποχέτευση Επανομής!

Όχι μόνο δεν άρχισε να λειτουργεί ακόμη ο αποχετευτικός αγωγός της Επανομής, παρότι τέλειωσε εδώ και μήνες, αλλά πλημμύρισε κιόλας από τις τελευταίες βροχοπτώσεις. Την ίδια στιγμή που οι συνδέσεις στο δίκτυο αποχέτευσης από τους Επανομίτες, ανέρχονται στον… αστρονομικό αριθμό των τριών όλο κι όλο!!

Τα παραπάνω εκπληκτικά στοιχεία, προέκυψαν στη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, μετά την ερώτηση που υπέβαλε προς τη διοίκηση Μαυρομάτη ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος.
Απαντώντας συγκεκριμένα εάν και κατά πόσο παρέδωσε ο εργολάβος στο Δήμο το έργο της αποχέτευσης, ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Θερμαϊκού (ΔΕΥΑΘ), Γιάννης Καλλονάς, δήλωσε ότι είχε σταλεί εξώδικο με δικαστικό κλητήρα στον εργολάβο του έργου, που είναι «εξαφανισμένος» εδώ και καιρό, να εμφανιστεί και να το παραδώσει επισήμως. «Είχαμε θέσει τελευταία προθεσμία μέχρι την περασμένη Παρασκευή, δεν εμφανίστηκε ο εργολάβος, οπότε αλλάξαμε τις κλειδαριές στο κέντρο ελέγχου», είπε ο κ.Καλλονάς.


Πλημμυρισμένος ο αγωγός!
Κατά τη διαδικασία εκείνη, διαπιστώθηκε ότι ο αγωγός είναι πλημμυρισμένος από νερά, εξ αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων, κάτι που δημιουργεί πρόσθετο πονοκέφαλο στη δημοτική αρχή. «Υπήρχε πάρα πολύ νερό στο αντλιοστάσιο αλλά και στο δίκτυο», είπε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ. Ανακοινώνοντας ότι ένα κλιμάκιο ειδικών τις επόμενες ημέρες θα ερευνήσει το από πού μπήκαν τα νερά και η ενδεχόμενη ζημία που προκλήθηκε.
Σημειώνεται ότι στις 5 Μαίου 2015, πριν δηλαδή 4 μήνες, είχε ανακοινωθεί πομπωδώς από τη δημοτική αρχή και τη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ ότι «αρχίζει σήμερα η δοκιμαστική λειτουργία του αποχετευτικού αγωγού της Επανομής». Ο οποίος, όχι μόνο δεν μπορεί να λειτουργήσει, αλλά έχει βουλιάξει στα νερά και στα άλλα προβλήματα.

Οι συνδέσεις
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κώστα Βογιατζή, για τον αριθμό των συνδέσεων που έγιναν μέχρι σήμερα στο αποχετευτικό δίκτυο της Επανομής, ο κ.Καλλονάς ανακοίνωσε ότι υπήρξαν μέχρι στιγμής μόνο 3 συνδέσεις από ιδιώτες, ενώ έγιναν και άλλες 9 συνδέσεις δημοτικών κτιρίων. «Έχουμε σε αναμονή άλλες 30 αιτήσεις για σύνδεση που δεν τις προχωράμε μέχρι να λυθεί το θέμα της κανονικής λειτουργίας του αγωγού", ανέφερε.
Σε παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου της «Συμπολιτείας», Γιάννη Τσακμάκα, μήπως εξ αιτίας της διένεξης με τον εργολάβο, ο τελευταίος αρνηθεί να παραδώσει τους κωδικούς του συστήματος λειτουργίας του αγωγού, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΘ είπε ότι η έναρξη λειτουργίας μπορεί να γίνει και χειροκίνητα. «Έχουμε εξάλλου ετοιμάσει μία διαδικασία με την οποία θα υποχρεώνεται ο εργολάβος για κάθε μέρα που θα καθυστερεί την παράδοση του έργου, να πληρώνει 10.000 ευρώ», ανέφερε ο κ. Καλλονάς.

Και η αποκατάσταση του δρόμου
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση της κ.Μώραλη για το πότε επιτέλους θα αποκατασταθεί ο δρόμος στα Πάλιουρα, ο δήμαρχος Θερμαϊκού είπε ότι η αποκατάσταση του δρόμου ήταν ευθύνη του εργολάβου, που ζητούσε 1 εκατ. ευρώ παραπάνω. «Δεν πρόκειται να πάρει ούτε δραχμή», δήλωσε ο κ. Μαυρομάτης. Και ανέφερε ότι έγινε δημοπρασία για το έργο, αυτή βρίσκεται για έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και μόλις δοθεί το σχετικό «πράσινο φως» θα αρχίσει αμέσως η ασφαλτόστρωση του δρόμου. 

Δέστε σχετικά με τον αγωγό της Επανομής τι έγραψε ο «Φάρος του Θερμαϊκού» τα τελευταία 4 χρόνια:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.