Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Τι έλεγε ο κ. Μαυρομάτης στο δημοτικό συμβούλιο πριν 5 χρόνια ως αντιπολίτευση και τι κάνει σήμερα ως διοίκηση

Με ανακοίνωσή της η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» υπενθυμίζει τα όσα έλεγε ο  κ.Μαυρομάτης όσο ήταν στην αντιπολίτευση και τις καταγγελίες του περί «χούντας» όταν διακόπηκε μετά την παρέλευση του πεντάλεπτου χρόνου ομιλίας του. Αλλά και τι πράττει σήμερα ως δήμαρχος, καθώς επέβαλε στους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης το μισό ακριβώς χρόνο ομιλίας που ο ίδιος απολάμβανε, με ταυτόχρονο κλείσιμο μικροφώνων, αποβολές από την αίθουσα και φίμωση.
Η ανακοίνωση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
Πριν από πέντε ακριβώς χρόνια, την 1η Ιουνίου 2011, ο τότε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μαζί με τους συμβούλους της παράταξής του, αποχωρούσε οργισμένος από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κραυγάζοντας για «Χούντα» κατά του τότε προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Κυριάκου Στεφανίδη και της τότε διοίκησης Αλεξανδρή.
Ο λόγος; Ενώ μιλούσε ο κ.Μαυρομάτης για τα οικονομικά του Δήμου, είχε επέμβει ο τότε πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου για να του πει ότι είχε υπερβεί κατά πολύ το πεντάλεπτο, που ίσχυε ως χρόνος ομιλιών του δημάρχου και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο στάδιο των ανακοινώσεων.
Παραθέτουμε στη συνέχεια τον διάλογο που είχε ακολουθήσει ανάμεσα στον κ.Μαυρομάτη και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, όπως είχε καταγραφεί τότε στα site, τις εφημερίδες και τα blogs της περιοχής:
-Στεφανίδης: Ολοκληρώστε κ. Μαυρομάτη, έχει τελειώσει προ πολλού ο χρόνος σας.
-Μαυρομάτης: Αφήστε με να μιλήσω, αξιοποιώντας και το χρόνο ομιλίας των  συμβούλων της παράταξής μου
-Στεφανίδης: Μπορείτε να πείτε τα υπόλοιπα που θέλετε στη δευτερολογία σας.
-Μαυρομάτης: Εγώ πάντως θα μιλήσω. Δεν μπορείτε να με εμποδίσετε.
-Στεφανίδης: Δεν θα μιλήσετε άλλο. Σας αφαιρώ το λόγο.
-Μαυρομάτης: Ντροπή σας. Είναι χούντα αυτό. Αποχωρούμε.

Αυτά διαδραματίζονταν στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού πριν από πέντε χρόνια. Τι γίνεται όμως σήμερα, που ο κ. Μαυρομάτης είναι πλέον δήμαρχος και λογικά έπρεπε να είχε αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, για να σταματήσει να υφίσταται και το καθεστώς «Χούντας», όπως διατείνονταν ότι υπήρχε, αλλά και για να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του, προεκλογικές και μετεκλογικές, ότι «θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών του Θερμαϊκού, ακόμη κι αυτών που δεν με ψήφισαν»;
Όντως, άλλαξε τον τρόπο λειτουργίας. Αλλά προς το χειρότερο. Επιβάλλοντας, μαζί με τον σημερινό πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπ.Αδαμίδη, για τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ακριβώς το μισό χρόνο ομιλίας από όσον ο ίδιος απολάμβανε όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Κι αν εκείνο το πεντάλεπτο ομιλίας ο κ.Μαυρομάτης το αποκαλούσε «χούντα», πως μπορούν να χαρακτηριστούν το τρίλεπτο που εφαρμόζεται σήμερα επιλεκτικά στην αντιπολίτευση, το βάναυσο κλείσιμο των μικροφώνων, οι αποβολές από την αίθουσα, η συστηματική προσπάθεια φίμωσης των δημοτικών παρατάξεων;
Οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις του κ.Μαυρομάτη και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, είναι που οδήγησαν τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας στην παραίτησή τους από τα αξιώματα που κατείχαν στο Δήμο Θερμαϊκού αλλά και στην απόφαση της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» να ενημερώσει τις αρχές, τους αρμόδιους οργανισμούς, καθώς και όλους τους φορείς και τους πολίτες του δήμου Θερμαϊκού για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της δημοτικής αρχής. Καθώς ο εκτός ορίων καθεστωτικός τρόπος λειτουργίας της, δεν πάει άλλο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.