Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Μεγάλη συναυλία της ΡΕΚΚ για τους πρόσφυγες στην Καλαμαριά

Μεγάλη συναυλία για τους πρόσφυγες, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών, διοργανώνει η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς τη Δευτέρα 18 Απριλίου, ώρα 8 μ.μ., στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στους πρόσφυγες με τίτλο «Ο πόλεμος γεννάει την προσφυγιά» και εκτός από τη ΡΕΚΚ που είναι φορέας διοργάνωσης, συμμετέχουν  και στηρίζουν  η δομή αλληλεγγύης «ΤΟ ΚΑΛΑΘΑΚΙ» και η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη- Ανοιχτή Πόλη». 
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το μουσικό έργο του Σαράντη Κασσάρα «ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ» μαζί με άλλα παραδοσιακά και σύγχρονα τραγούδια. Το έργο βασίζεται σε ποίηση της Ευαγγελίας-Αγγελικής Πεχλιβανίδου .
Προηγείται το  ποντιακό τραγούδι «Την πατρίδα μ΄έχασα, άκλαψα και πόνεσα. Λύουμαι κι αρόθυμο, όι όι ν’ ανασπάλω κι επορώ…»  με συνοδεία ποντιακής λύρας (κεμετζέ) από το Γιώργο Στεφανίδη.
Τραγουδούν οι Κώστας Πρατσινάκης, Φιλιώ  Καζάρα, Απόστολος  Σωτηρούδης, Μαρία  Φωτίου, Χρόνης Νότας, Γιώτα Μυσερλή, Θόδωρος  Πάντσιος, Γιάννης  Βαγενάς, Μαρία  Καραμούζα, Δημήτρης Νικολούδης , Παναγιώτης Καραδημήτρης.
Μουσική παίζουν οι Χρήστος Βερνάρδος (κιθάρα), Στεφανομάριο Γαζίλας (κρουστά), Σαράντης Κασσάρας (πιάνο), Γιώτα Μυσερλή (άρπα), Πέτρος Παλαμούρας (μπουζούκι), Γιώργος Στεφανίδης (ποντιακή λύρα) και Γιώργος Σωτηρούδης (βιολί).
Συμμετέχει και η Χορωδία «Οι Φίλοι της Όπερας».
Το άνοιγμα θα  κάνει η Άννα Ομηρίδου, δημοσιογράφος της ΕΡΤ-3 και θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί (του επικεφαλής της ΡΕΚΚ και εκπροσώπων άλλων φορέων). Θα κληθούν να χαιρετίσουν και Σύριοι πρόσφυγες.
Στην αφήγηση η Ελένη Πεσιρίδου. 
Το εισιτήριο είναι  6,00  ευρω.
Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους πρόσφυγες
Καλούνται,  όσοι το παρακολουθήσουν να φέρουν προαιρετικά στην είσοδο του Θεάτρου τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. 

Χορηγοί  επικοινωνίας οι  ρ/σ “9,58” της ΕΤ-3 και “Στο Κόκκινο/93,4”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.