Κυριακή 24 Απριλίου 2016

O "Φάρος Θερμαϊκού" συμμετέχει στη νέα απεργία των δημοσιογράφων

Ξεκίνησε από τις 6 π.μ. της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, η νέα απεργιακή κινητοποίηση των εργαζόμενων στα ΜΜΕ όλης της χώρας, μετά από απόφαση της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που τινάζει τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο και αφήνει στο δρόμο, χωρίς περίθαλψη, φάρμακο και επικούρηση 18.500 ασφαλισμένους.

Τα ξημερώματα της Μ.Τετάρτης θα συνεδριάσει εκ νέου η ΠΟΕΣΥ για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Για τη συνέχιση της απεργίας η ΠΟΕΣΥ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ), μετά την κατάθεση του ασφαλιστικού εκτρώματος στη Βουλή, αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, εφημερίδες, περιοδικά, διαδικτυακά ΜΜΕ, ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης, στα Γραφεία Τύπου και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ) από τις 06.00 της Κυριακής 24 Απριλίου μέχρι τις 06.00 της Μεγάλης Τετάρτης 27 Απριλίου, οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου για να αποφασίσει τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.
Την ίδια ημέρα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ και των Προέδρων των Ενώσεων του κλάδου, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση της κοινής γνώμης για τις θέσεις και τα δίκαια αιτήματά μας.
Κατά το τριήμερο της απεργίας επιτρέπεται:
– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
– Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Την ώρα των συγκεκριμένων μεταδόσεων έχουν τη δυνατότητα για απεργιακό δελτίο τα ειδησεογραφικά sites και οι ηλεκτρονικές εκδόσεις των εφημερίδων (πολιτικών, οικονομικών και αθλητικών), όπως και το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για ροή ειδήσεων σε αυτό το 15λεπτο.
Η κάλυψη των θεμάτων, η μετάδοση και οι αναρτήσεις θα γίνουν σε αυτά τα απεργιακά δελτία ΜΟΝΟ από το απολύτως απαραίτητο συντακτικό προσωπικό ασφαλείας
Οι δημοσιογράφοι που θα απασχοληθούν, θα αναγγελθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ από τους εκπροσώπους των Ενώσεων σε κάθε ΜΜΕ ή τους υπεύθυνους των δελτίων.

Καλούνται οι διοικήσεις των Ενώσεων-μελών της ΠΟΕΣΥ και της ΠΟΕΠΤΥΜ, να πάρουν όλα τα μέτρα για την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.