Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Το περιβαλλοντικό έγκλημα στον Ποταμό της Επανομής

Πολύ θα ήθελαν οι δημότες του Θερμαϊκού να πληροφορηθούν ποιο από τα σαϊνια της διοίκησης Μαυρομάτη, έδωσε εντολή γιαυτό το περιβαλλοντολογικό έγκλημα που συντελέστηκε στον Ποταμό της Επανομής με την παράνομη αμμοληψία από την προστατευμένη περιοχή Νatura-2000, προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα ιδιοκτήτη κάποιου από τα μπιτσόμπαρα της περιοχής.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες που αναρτήθηκαν από τον «Ακτιβιστή», το φορτωτικό μηχάνημα JCB του Δήμου Θερμαϊκού, που συνοδεύονταν από φορτηγό αυτοκίνητο που επάνω του είχε την διακριτική επιγραφή «Δήμος Επανομής» (δηλαδή Θερμαϊκού), μπήκαν στην απαγορευμένη ρητά από το νόμο προστατευόμενη περιοχή για να φορτώσουν άμμο, ποδοπατώντας χελώνες και καταστρέφοντας το οικοσύστημα. 
Ο λόγος; Ήθελαν, λέει, σηκώνοντας από τον υγροβιότοπο μεγάλες ποσότητες άμμου, να στήσουν beach-volley μπροστά στα μαγαζιά του Ποταμού, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των ενοικιαστών των τουριστικών περιπτέρων που είναι ιδιοκτησίας του Δήμου. Δηλαδή ο ίδιος ο Δήμος Θερμαϊκού, άγνωστο με ποιανού εντολές, πρωταγωνίστησε σ’ αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα.

Οι ενέργειες αυτές, φαίνεται ότι προκάλεσαν την επέμβαση του δασαρχείου και της αστυνομίας που αναζητά τους υπευθύνους από πλευράς δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.