Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Το 79% των Ελλήνων θεωρεί αρνητικό το ρόλο του ΔΝΤ

Αρνητικός, είναι ο ρόλος του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα, διαπιστώνει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Palmos/Analysis.

Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι, ενώ την ίδια άποψη έχει το 65% των ερωτηθέντων που δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία.
Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης προκύπτει ότι οι ερωτηθέντες ζητούν από την κυβέρνηση να μην δεχθεί νέα μέτρα, καθώς θεωρούν ότι το ΔΝΤ ακολουθεί εκβιαστική πολιτική.
Ειδικότερα, το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ΔΝΤ εκβιάζει την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει πιο σκληρά μέτρα. Από όσους δηλώνουν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία το 65% χαρακτηρίζουν εκβιαστική την στάση του ΔΝΤ.
Το 63% πιστεύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα. Ειδικότερα για τους ψηφοφόρους της Ν.Δ., το 44% πιστεύει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει την απομάκρυνση του ΔΝΤ, ενώ την αντίθετη άποψη εκφράζει το 42%.
Για το θέμα που προέκυψε με τις αποκαλύψεις του Wikileaks, το 44% απαντά ότι σημασία έχουν οι αποκαλύψεις και όχι ποιος έκανε τη υποκλοπή. Αντίθετα, μεγαλύτερη βαρύτητα στο ποιος έκανε την υποκλοπή και όχι στο περιεχόμενο των αποκαλύψεων δίνει το 21% των ερωτηθέντων.
Τέλος το 77% των ερωτηθέντων απαντά ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να δεχθεί κανένα μέτρο πέραν της συμφωνίας του περασμένου καλοκαιριού.

Η πανελλαδική έρευνα που δημοσιεύεται στην ''Εφημερίδα των Συντακτών'' της Palmos Analysis διενεργήθηκε από τις 6 έως τις 8 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.