Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Καταστροφή στο παρκάκι της Επανομής, ελέω Μαυρομάτη, για να στηθεί ξύλινη εξέδρα μπαρ

Στη λογική του «τσιμέντο όλα να γίνουν» και παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν, η ελεγχόμενη από τον κ.Μαυρομάτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού αποφάσισε να δώσει άδεια στον ιδιοκτήτη ενός καφέ-μπαρ στο Πάρκο της Επανομής για την τοποθέτηση «ξύλινου δαπέδου και τροχήλατων stand έμπροσθεν του καταστήματός του», όπως έλεγε η εισήγηση της διοίκησης του Δήμου.

Ακόμη και οι προσκείμενοι στη δημοτική αρχή σύμβουλοι, πρωτίστως αυτοί που δεν διαμένουν στην Επανομή, δεν είχαν αντιληφθεί ίσως τη σήμαινε η πονηρή διατύπωση «έμπροσθεν του καταστήματος». Το διαπίστωσαν έκπληκτοι την επόμενη κιόλας ημέρα, όταν ο ιδιοκτήτης του περί ου ο λόγος καταστήματος, έσκαψε τμήμα του πάρκου, καταστρέφοντας το πράσινο που υπήρχε, για να δημιουργηθούν οι βάσεις στις οποίες θα τοποθετηθούν το ξύλινο δάπεδο και τα τροχήλατα μπαρ που θέλει να δημιουργήσει.
Τι κι αν ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, ακόμη και αυτή του κ.Μαυρομάτη, επισήμαναν ότι έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός προς τους άλλους επαγγελματίες της περιοχής, τι κι αν φώναξαν ότι έτσι θα καταστραφεί το μοναδικό παρκάκι της Επανομής, τι κι αν κάποιοι το συσχέτισαν με την πρόσφατη καταστροφή της μοναδικής παιδικής χαράς που υπήρχε εκεί. Ανένδοτη στάθηκε η διοίκηση Μαυρομάτη, πιστή στη γραμμή πλεύσης στην οποία βαδίζει, με καταστροφικά για τον τόπο αποτελέσματα. Απορρίπτοντας ακόμη και την πρόταση της "Συμπολιτείας" για την εκπόνηση ενιαίων προδιαγραφών που θα ισχύσουν για όλους τους επαγγελματίες της περιοχής, ώστε να υπάρξει ομοιομορφία, αλλά και να αποφευχθούν φαινόμενα αυθαιρεσίας.
Ενδεικτικό, είναι το σχόλιο της τοπικής ιστοσελίδας «Εθερόπλοος» που αναρτήθηκε για το περιβόητο ξύλινο δάπεδο στο παρκάκι της Επανομής. Στο ίδιο εκείνο παρκάκι που πριν ένα χρόνο υποκριτικά ο κ.Μαυρομάτης, για την προστασία υποτίθεται του περιβάλλοντος, τοποθετούσε αναμνηστική πλάκα με το όνομά του, μαζί με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και την αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου.
Έγραψε ο «Εθερόπλοος»:
«Με την περίεργη εμμονή και επιμονή της αντιδημάρχου που εισηγήθηκε και το θέμα, πέρασε παρά τις εύλογες αντιρρήσεις πολλών συμβούλων η παραχώρηση άδειας για κατασκευές μέσα στο Πάρκο από επαγγελματία. Εντύπωση προκάλεσε και η ασχετοσύνη; του δήμαρχου που με το αστείο επιχείρημα ότι "ούτως ή άλλως ο χώρος θα καλυφθεί με τραπεζοκαθίσματα" έδωσε πάσα στην αντιδήμαρχο και "τάπωσε" όσους εύλογα αναρωτιούνταν για το τι θα γίνει αν το παράδειγμα του υποφαινόμενου ακολουθήσουν όλοι οι επαγγελματίες του Πάρκου. Μάλιστα ήταν και έτσι διαμορφωμένη η σύνταξη του θέματος (έμπροσθεν καταστήματος!!!) ¸Όταν δε, αναφέρθηκε από τον κ. Τζέκο και το ξήλωμα  της παιδικής χαράς που υπήρχε εκεί, έγινε ένας ψιλοπανικός.

Θα δούμε (και θα παρακολουθούμε) την κατασκευή και θα τα ξαναπούμε γιατί έχουμε ήδη άσχημη εμπειρία από (όχι απλά) καταπάτηση δημόσιου χώρου λίγα μέτρα παρακάτω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.