Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

ΕΔΟΕΑΠ: Να αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Προσωπικού (ΕΔΟΕΑΠ) με ανακοίνωσή του, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στο Ασφαλιστικό Σχέδιο Νόμου, το οποίο με πρωτοφανή αναλγησία διαλύει τον Kλάδο των ΜΜΕ και οδηγεί τους εργαζόμενους στον Τύπο στις μαύρες λίστες της ανεργίας και της εξαθλίωσης. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Με τις διατάξεις του σχεδίου Νόμου καταργείται το Αγγελιόσημο, ο βασικός πόρος χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για το μέλλον δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων. Τυχόν ψήφιση αυτού του νομοθετικού εκτρώματος αφήνει 18.000 άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ χωρίς δικαίωμα στο φάρμακο, την περίθαλψη, το εφάπαξ και την επικούρηση.
Ουσιαστικά η Κυβέρνηση, εκτελώντας τις επιταγές των δανειστών, με την επιχειρούμενη παρέμβασή της στο ασφαλιστικό σύστημα καταργεί την αυτονομία και την αυτοτέλεια των ασφαλιστικών ταμείων των εργαζομένων στα ΜΜΕ, δημεύει τα αποθεματικά τους που προσεγγίζουν το 1 δις Ευρώ και διαλύει τον κλάδο του Τύπου βάζοντας λουκέτο σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Το Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τις Ομοσπονδίες θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για την απόσυρση του σχεδίου Νόμου, το οποίο εντέλει απειλεί την ίδια την ελευθερία του Τύπου και τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων του κλάδου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.